Karton bardak kesim makinası, karton bardak form verme makinası, karton bardak baskı ve kesim makinası ile iç ve dış pazara yenilikçi ürünler geliştiren YMCup, GMT firması ile yaptığı otomasyon partnerliğinde tamamen yerli teknolojik makinalar üretiyor.   Yenilikçi bakış açısıyla ürettikleri makinalarda GMT’nin Endüstri 4.0 ve IOT çözümleri öne çıktığını söyleyen Yavuz, “GMT SCADA çözümü ile cihazlarımızı uzaktan izleme ve kontrol edebilme imkânına kavuştuk” dedi. Ali Yavuz sorularımızı şöyle yanıtladı. 

ŞİRKETİNİZİN YAPILANMASINI VE YAKIN DÖNEM İŞ GÜNDEMİNİZİ ANLATABİLİR MİSİNİZ?

1998 yılında kurulan YMCUP, kuruluşundan itibaren, profesyonel kadrosuyla dünya ekonomisinin gelişen dinamiklerine uygun, etkin ve çağdaş anlayışla doğru zamanda, doğru yerde ve doğru fiyatla kaliteli ürün ve hizmeti müşterilerine sunmayı ilke edinmiştir. Şirketimiz kurulduğu yıllarda ağırlıklı olarak iç pazara hizmet veriyordu. Değişen ve sürekli gelişen dünya ekonomisi düşünüldüğünde biz de iç pazara ilave olarak ihracat ağırlıklı çalışmaya karar vermiş olduk. Bunun da meyvelerini yemeye başladık, şu an 12 ülkeye ihracat yapıyoruz.  Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek insan sağlığına ve doğaya duyarlı ürünler üretmenin mutluluğuyla, yatırımlarımıza hızla devam ediyoruz. 50'ye yakın uzman çalışma arkadaşlarımızla bugün geldiğimiz bu noktayı yarın daha iyi noktalara taşıma gayreti içerisinde olacağız. 3 kişiyle başladığımız işimizde geldiğimiz noktayı düşündüğümüzde heyecanlı ve gururluyuz. Daha da ileri noktalara gideceğimize de inanıyoruz.

ÜRÜN ÇEŞİTLERİNİZ HAKKINDA BİLGİ ALABİLİR MİYİZ?

Ürün yelpazemizi günden güne genişleterek; karton bardak kesim makinası, karton bardak form verme makinası, karton bardak baskı ve kesim makinası ile iç ve dış pazara hizmet veriyoruz.

MARKANIZ ÜLKEMİZE ALANINDA NE GİBİ İLKLERİ KAZANDIRDI? HANGİ BAŞARILARA İMZA ATTI?

Şirketimiz kurulduğu 1998 yılından beri birçok ilke ve başarıya imza attı.  İş ortağımız GMT Endüstriyel Elektronik San. ve Tic. Ltd. Şti’nin Türkiye’de tasarlayıp ürettiği GMTCNT marka yerli PLC'ler ile ilk PLC kontrollü karton bardak form verme makinasını biz geliştirdik. Yine öncelikle iç pazarın ihtiyacı olan karton bardak kesim makinası, karton bardak baskı ve kesim makinası gibi yüksek kaliteli ürünleri ilk ve tek üreten firma olarak hizmet veriyoruz. Yüksek kalite anlayışıyla titizlikle yürüttüğümüz bu çalışmalarımızı; ISO 9001:2008 – ISO 14001:2004 – OHSAS 18001:2007 Kalite Yönetim Sistemi sertifikalarımız ile belgelemiş olduk.

GELECEK DÖNEMLERE İLİŞKİN PLANLARINIZ NELERDİR?

Biz üretici bir firmayız. Gerek ülkemizde ve gerekse dünyada karton bardak ve baskı makinaları alanında kabul görmüş bir markayız. Bugün yurtiçi olduğu kadar Almanya, Romanya, Rusya, Bulgaristan, Cezayir, Libya gibi ülkelerde ihtiyaçlara yönelik makinalar üretiyoruz. Hem yerli üretim gücümüz hem de hizmet proseslerimizi zenginleştirerek doğaya ve insana fayda sağlamaya devam edeceğiz. Gelecek döneme dair planlarımız arasında daha geniş portföylere ulaşmak var. Bunun için de yurtiçi ve yurtdışında fuarlara katılarak elimizden geleni yapıyoruz. Gelecek dönemdeki planlarımız arasında ülkemiz için daha güçlü bir noktaya gelmek var. Bunun için 2019 yılı sonunda açmayı planladığımız fabrikamızın çalışmaları devam ediyor. Bu bizim için önemli bir yatırım. 

FABRİKANIZDAKİ ÜRETİM SÜREÇLERİNİ ANLATIR MISINIZ?

Makinalarımızın elektrik ve elektronik aksamlarını iş ortaklarımızdan temin ediyoruz. PLC, Servo Motor ve Sürücü, Hız Kontrol Cihazı gibi makinalarımızın öncelikli ihtiyaçlarını, iş ortağımız GMT’nin GMTCNT marka ürünleriyle karşılıyoruz. Bunun haricinde makinalarımızın diğer aksamlarını firmamız bünyesinde üretiyoruz. Manuel, universal, CNC ve talaşlı imalat makinalarını kullanarak kendi üretimlerimizi gerçekleştirdiğimiz makinalarımızı Ar-Ge ve Tasarım ekibimizle birlikte tamamen firma bünyemizde üretiyoruz. Makina imalat bölümümüzde projeye ait ürünün üretimini tamamlayarak, bitmiş ürünlerimizi müşterimize sevk ediyoruz.

ÜRETİMDE YÜKSEK KALİTELİ İÇİN HANGİ SİSTEM VE ÇÖZÜMLER KULLANILIYOR? 

Öncelikli olarak tecrübemizi ön planda bulunduruyoruz. Burada kaliteli üretim adına personel desteğimizle, Ar-Ge çalışmalarımızla ve mühendislerimizin çabalarını ön plana çıkarmaya gayret ediyoruz. Kaliteli üretim için alanında uzman çalışma arkadaşlarımıza güveniyoruz. Kaliteli üretim adına ISO 9001:2008 – ISO 14001:2004 – OHSAS 18001:2007 Kalite Yönetim Sistemi sertifikalarımızla bu alanda işimizi titizlikle yürüttüğümüzü belgelemiş bulunmaktayız. Tabii bu belgelerin değerini mühendislerimizin tecrübeleriyle birleştirdiğimizde anlayabiliyoruz. Buna ek olarak ürettiğimiz makinaların panolarındaki PLC’lerin yazılımı için genellikle GMT’nin GMTSoft editör programıyla programlıyoruz. GMT’nin yeni PLC editör programı olan GMTSuite ile yazılım alanında daha yenilikçi çalışmalara imza atmış olacağız.