Yiğit Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Eryılmaz, önümüzdeki aylarda üretim kapasitesini artırmaya yönelik yatırım yapacaklarını açıkladı.

"15 ÜLKEYE İHRACAT GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Temelleri 1974 yılında İstanbul Mahmutpaşa’da atılan Yiğit Tekstil, o dönem kumaş alım-satımı yapan küçük bir işyeri iken daha sonra polyester kumaş üretimi yapan tesise dönüştü. 

Polyester kumaş üretimi alanında faaliyet gösteren firmalarının aylık 400 ton üretim kapasitesine sahip olduğunu aktaran  Eryılmaz, Ortadoğu ülkeleri ile Rusya başta olmak üzere ürettikleri kumaşların 15 ülkeye ihracatını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Eryılmaz, “Şirket olarak, jarse ve astar kumaş üretiminde ülkemizdeki önemli üreticiler arasında yer almaktayız. Yeni pazarlara açılarak üretim kapasitemizi artırıp daha fazla istihdam sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

"BİRÇOK ALANDA KULLANILIYOR"

Önümüzdeki aylarda üretim kapasitesini artırmaya yönelik yatırım yapacaklarını ifade eden Eryılmaz, “1974 yılında Mahmutpaşa’da kumaş alım-satımıyla ticari hayatına başlayan şirketimiz bugün 15 ülkeye kumaş ihracatı gerçekleştirmektedir. Aylık 400 ton üretim kapasitesine ulaşan tesisimizin önümüzdeki aylarda yapacağımız yatırımlarla kapasitesini daha da artırmayı planlamaktayız. İhracatımızda Ortadoğu ülkeleri ve Rusya başı çekmektedir.” dedi.

Polyester kumaşların kullanım alanına dikkat çeken Eryılmaz, bu tür kumaşların kadın taytlarından mont üretimine, astar ve elbise yapımına kadar çok çeşitli alanlarda kullanıldığını dile getirdi.

Eryılmaz, üretim tesislerinin İstanbul İkitelli’de olduğu bilgisini paylaşarak Zeytinburnu’nda da bir showroomlarının bulunduğunu sözlerine ekledi.