Teknolojik yenilenmeye her dönem ayak uyduran eurotec®, son dönemde teknolojik yenilenme konusunda yoğun yatırımlar yapıyor. Ar-Ge, üretim tesisi, laboratuvar ve ofis alanlarında yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren marka, mevcut lokasyonunda ikinci üretim tesisini ve yeni üretim hatlarını devreye alarak kapasitesini artırdı. eurotec Ticari DirektörReha Gür ile ülkemize kazandırdıkları ilkleri ve yakın dönem gündemlerini konuştuk.

Öncelikle kısaca şirketinizin yapılanmasını ve yakın dönem iş gündemini anlatabilir misiniz?

Güncel teknoloji ile donatılmış Üretim Tesisi, Ar-Ge Merkezi ve Kalite Laboratuvarı sayesinde sürekli aynı renk, kalite ve devamlılıkta ürünler elde edebilen eurotec®, sektörün ihtiyacını uygulama bazlı özel mühendislik plastiklerinden hammaddeler geliştirerek en iyi şekilde karşılıyor. 

SEMAVİ YORGANCILAR, YORGLASS'IN DİJİTAL DÖNÜŞÜM VİZYONUNU ANLATTI SEMAVİ YORGANCILAR, YORGLASS'IN DİJİTAL DÖNÜŞÜM VİZYONUNU ANLATTI

Markanız ülkemize alanında ne gibi ilkleri kazandırdı? 

eurotec®, yürüttüğü yenilikçi Ar-Ge projeleri ile mühendislik plastikleri alanında her zaman öncü rol oynayarak, malzeme sektöründeki birçok ilki başardı ve fark yaratan yenilikçi ürünler ortaya çıkardı. Örneklemek gerekirse, 2004 yılında kurulmuş bir firma olarak, 2006 yılından itibaren Elektrik İletken (ESD) plastik hammaddeler üretiyoruz. Termal iletken hammaddeleri, lazerle yazılabilen ürünleri, yüzde 60 ve üzeri cam elyaf takviyeli mühendislik plastiklerini, anti bakteriyel hammadde çözümlerini, metal elyaf takviyeli mühendislik plastiklerini ülkemizde ilk üreten ve hala da tek üreten firmayız.

İş gündeminizi ve hedeflerinizi öğrenebilir miyiz? 

Otomotiv sektörüne küresel ölçekte hammadde sağlayan bir tedarikçi olarak, elektrikli araçlar için hazırız dersek bugünkü gündemimizi belirtmiş oluruz. Motor teknolojisinde yaşanan bir devrimin ortasındayız. Birçok otomobil üreticisinin birden fazla elektrikli modeli var. Diğer taraftan tüm araçlarını belirli bir tarihe kadar elektrikli yapacağını açıklayan büyük otomobil üreticileri var. Görünen o ki, bu devrim tahmin edilenden çok daha hızlı olacak. 

Gelişen teknoloji, beklentilerin yükselmesine ve birbirine zıt özelliklerin dahi bir arada talep edilmesine yol açıyor. Otomotiv sektörü, tüketicilerin bu taleplerini en iyi şekilde karşılayabilmek; daha hafif ama daha güçlü, daha estetik ama daha düşük maliyetli ürünler üretebilmek için bugün yaygın olarak hammadde tercihini plastikten yana kullanıyor. Müşterilerine çözüm ortağı olan eurotec®, sektörün ihtiyacını uygulama bazlı özel mühendislik plastiklerinden hammaddeler geliştirerek en iyi şekilde karşılıyor. Müşterilerinin sorunsuz bir prosesle üretim yapabilmeleri için “akılcı çözümler” sunuyor.

eurotec®’in bugün tercih edilen tedarikçi olmasının ardında mühendislik plastiklerine getirmiş olduğu farklı bakış açısı yatmaktadır. Gelecek planlarımızda eurotec’in mühendislik plastiklerindeki mevcut lider konumunu devam ettirerek, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada global bir tedarikçi olarak ayak izini derinleştirmek var.

Yeni üretim hattı, Ar-Ge, tesis ya da teknoloji yatırımı kararı nasıl veriliyor? Yakın dönemde ne tür bir yatırıma imza attınız?

Teknolojik yenilenmeye her dönem ayak uyduran eurotec®, son dönemde de teknolojik yenilenme yatırımlarını Ar-Ge, üretim tesisi, laboratuvar ve ofis alanlarında yaptığı yatırımlar ile devam ettirdi. Mevcut lokasyonunda ikinci üretim tesisini ve yeni üretim hatlarını devreye aldı, Mart 2021’de devreye aldığı son teknoloji makine yatırımı ile mevcut kapasitesini yüzde 35 oranında artırdı. Yatırımların amacı her zamanki hizmet kalitesini korumak ve müşteri memnuniyetini sürekli kılmaktı.

Sanayinin Dijital Dönüşümü vizyonunuz nedir? Varsa pilot uygulamalarınızdan bahseder misiniz? 

Son yıllarda adından sıkça bahsedilen Endüstri 4.0, bizim için ilk kurulduğumuz 2004 yılından itibaren devam eden bir sürecin adlandırılmış hali. Sanayide dijital dönüşüm uzun soluklu bir süreç ve biz de birçok başka kurum gibi, bu konuda olabildiğince öncü olmak ve rekabetteki avantajımızı yitirmemek için var olmaya çalışıyoruz. Üretimden depolamaya, analizden yüklemeye kadar birçok süreçte öğrenen sistemleri hayatımıza adapte etmeye gayret ediyoruz.