CiNER Glass, Bilecik’in Boyüzük ilçesinde bulunan Park Cam tesisinde inşası başlanan 3. Fırın için 80 milyon avro değerinde yeni bir anlaşma imzaladığını açıkladı. Toplamda 130 milyon avroya malolacak olan yeni fırın yatırımının, tesisin cam şişe üretim kapasitesini yıllık 1 milyar adet artırması öngörülüyor.

ÜRETİM KAPASİTESİ GÜNLÜK 500 TON OLACAK

CiNER Glass, yeni fırınında Sıcak Uç ekipmanları için, aynı zamanda proje lideri konumunda bulunan HEYE International GmbH üretim makinalarını, Harman Dairesi ve Cam Kırığı Sistemleri için LAHTI Glass Technology Oy’i tercih etti.

Bununla beraber, TECOGLAS Ltd. Ergitme fırını üstlenirken, MSK Verpackungs- Systeme GmbH Soğutma sonu ve paketleme ekipmanlarının tedarikini gerçekleştirecek. TIAMA SAS ise Hata Ayırma ve Kalite Kontrol ekipmanlarını sağlayacak.

4 adet 8+8 Tandem üretim hattına sahip yeni fırın, günlük 500 ton üretim kapasitesine sahip olacak.

BOLTAŞ’IN OTOMASYON YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR BOLTAŞ’IN OTOMASYON YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR

100 KİŞİLİK İLAVE İSTİHDAM OLUŞTURACAK

Önümüzdeki yıl faaliyete geçmesi planlanan yeni fırının 100 kişilik ek istihdam yaratması bekleniyor.

Aynı zamanda, Ankara Kazan’da yine cam ambalaj üretim tesisi yatırımına hazırlanan şirketin son yatırımının, günlük üretim kapasitesini 2 bin 500 tona çıkarma vizyonundaki kararlılığının bir kanıtı olarak kabul ediliyor.

"KAPASİTEMİZE 3 MİLYARIN ÜZERİNE ÇIKARMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM"

Söz konusu yatırım ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ciner Glass Yönetim Kurulu Başkanı Didem Ciner, anlaşmanın Park Cam’ın üretim kapasitesini yıllık 3 milyar şişenin üzerine taşımaya yönelik atılmış büyük bir adım olduğunu ve firmalarının gelecekte gerçekleştireceği işler için önemli bir işaret olduğunu vurguladı.

"Galler ve Belçika’da yeni fabrikalar kurmaya hazırlanırken yapılan bu duyuru, Avrupa bölgesinde varlığımızın ve yüksek kaliteli cam şişeler üretme planlarımızın önemli bir adımı olacaktır" diyen Didem Ciner, ayrıca Türkiye pazarındaki büyüme hedeflerinin, dünyanın lider cam ambalaj üreticilerinden birisi olma yolundaki azim ve kararlılıklarının bir göstergesi olduğunu belirtti.