14-17 Mart tarihleri arasında Deutsche Messe’nin Türkiye ofisi Hannover Fairs Turkey tarafından, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 26. Uluslararası WIN EURASIA Fuarı, Türkiye sanayisini dünyanın önde gelen sanayi ülkeleri ile bir araya getirdi. 30’dan fazla ülkeden alım heyetleri fuar kapsamında Türkiye üreticileriyle buluştu. Leuze Electronic Türkiye Pazarlama İletişim ve İş Geliştirme Müdürü Çiğdem Kahrıman, WIN EURASIA Fuarını ve Fuarda sergiledikleri projelerini anlattı. 

WIN EURASIA’da bu yıl üretim hattı ile yer aldınız. Proje ile ilgili neler söylersiniz? Önümüzdeki yıl için yeni projeleriniz var mı? 

Tanıtımlarını Türkiye’de Bir İlk, Akıllı Üretim Hattı. İnsansız Karanlık Fabrika Görücüye Çıktı  mottosu ile yürüttüğümüz proje ile yeni nesil fuarcılık anlayışına yön vermek istedik. Leuze electronic - Pizzato ürünlerinin akıllı üretim teknolojisine entegrasyonu ile gerçekleştirilen, çözüm ortağımız Anot firması tarafından projesi yürütülen, Endüstri 4.0 konseptli Smart 4.0 Canlı Üretim Hattı ile bizler de yerimizi aldık. Leuze electronic olarak, WIN EURASIA Endüstri 4.0 Festival Alanı’nda Smart 4.0 Canlı Üretim Hattı ile;  kapsamlı sensor teknolojisi bilgisine sahip, otomotiv, intralojistik, paketleme prosesleri, makina imalat endüstrisi alanlarındaki uzman ekibimiz ile the sensor people olarak sizler ile endüstriyel robotlar ile iş modellerinizi yeniden tasarlamak, basit, katma değerli ve hızlı dönüşüm sağlayan teknolojileri keşfetmek, endüstriyel robot hücrelerindeki güvenlik uygulamalarınızı görüşmek oldukça keyifliydi. Endüstri 4.0 konseptli Karanlık Fabrika’da; üretim kontrolü ve takibi, veri analizi, bulut teknolojisi, endüstriyel güvenlik, endüstriyel nesnelerin internet, büyük veri yönetimi, digital otomasyon ve katmanlı üretim teknolojisi konsepti ile hazırlanan uygulama örneği büyük ilgi gördü. Endüstri 4.0 konseptli, “algılama” ve ölçüm sensörleri, “tanımlama” sistemleri, görüntü işleme ve veri aktarmaya yönelik çözümler, iş güvenliği için bileşenler ve Pizzato; konum anahtarları, insan makina arayüzü, güvenlik ürünleri ve güvenlik kontrol cihazları sistemlerinden oluşan ürün porföyümüz ile hizmet vermeye devam edeceğiz. Değerli müşterilerimize ve partnerlerimize katmadeğer sağlayacağını düşündüğümüz yeni projelerimiz üzerinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Leuze electronic Türkiye ekibi olarak, projede yer alan tüm partnerlerimize ve siz değerli ziyaretçilerimize özel olarak tasarladığımız Akıllı Üretim Fabrikası’na göstermiş olduğunuz yoğun ilgiden dolayı tekrar teşekkür ederiz.

Sizce başarılı bir fuarın olmazsa olmazları neler? 

Win EURASIA  fuarının bu sene biraz daha geliştirilmiş konsepti, Endüstri 4.0 ve akıllı üretim teknolojileri gibi günümüz teknolojileri içeren konseptleriyle heyecan uyandırdı. Projemize “Robotlar ve günümüz teknolojileri kullanılarak insan değmeden üretim hattı “Karanlık Fabrika” adı altında yön verdik. Proje, fuar için özel olarak tasarlandı ve güçlü bir ekip ile yönetildi. Projelerimizde genellikle standımızda misafir ettiğimiz ziyaretçiler ile canlı uygulama demoları arasında ilişki kurgusu planlıyor, ziyaretçilere interaktif bir platform sunuyor ve canlı üretim hattı üzerinde kişiye özel tasarladıkları hediyelerini, kendilerinin sipariş emrinden stok planlamasına kadar olan süreci yönetmelerini sağlıyor ve siparişleri direk robotlar sayesinde insan değmeden ziyaretçilerimize teslim ediyoruz. Bu sisteme de “Karanlık Fabrika” konsepti diyoruz. Endüstri 4.0 ile ilgili çok farklı bileşenler mevcut ve oldukça popüler bir konu. Projelerimizde cloud teknolojisi (sanal sunucu), robot teknolojisi gibi bir çok teknolojiyi, Leuze electronic‘in akıllı üretim teknolojisi ile Endüstri 4.0 çatısı altında birleştiriyoruz. Buradan yola çıkarak, başarılı bir fuarın konsepti net olmalı sorusuna şu şekilde yanıt vermek isterim. interaktif demoların yer alabileceği ve çoklu bileşenlerin tek bir sistemde sunabilmek için projeler ciddi anlamda önem arz etmelidir. Her zaman şuna inanırım, iletişimin olmadığı yerde ilişki başlamaz bunun için projelerimiz her daim interaktif bir tasarım üzerine kurulu olmalıdır. Yeni nesil fuarcılık anlayışının tamamen iletişim üzerine kurulmasını ve stantlarımızda yer verdiğimiz projelerin bu fikri desteklemesini tavsiye ederim.

WIN EURASIA Fuarı’na katıldınız. Firmalar için fuar katılımlarının faydaları neler? 

14-17 Mart tarihleri arasında 26. kez düzenlenen Avrasya Bölgesinin Lider İmalat Sanayi Fuarı WIN EURASIA 2019, her yıl olduğu gibi yine sektöre yön vermeye devam etti. Leuze electronic olarak planladığımız pazarlama aktiviteleri arasında fuarlar da oldukça önem arz etmektedir. Leuze electronic ekibi olarak, takım çalışmasından doğan enerjiyi bu tarz platformlarda ziyaretçilerimiz ile sinerjiye dönüştürebilen bir ekibiz ve oldukça keyif alıyoruz. Aynı sektörde yer aldığımız partnerlerimiz ile bir araya gelmek, ziyaretçilerimizi standımızda misafir etmek, zaman yönetimini de göz ardı etmeksizin, firmalara oldukça katkısı olduğunu düşünüyorum. Ek olarak, farklı projelerimiz ile bizleri evinde misafir eden fuar kuruluşlarına katma değer sağladığımızın inancındayız.

http://www.win-eurasia.com/tr#