SRB-E-302FWS-TS yeni emniyet değerlendirmelerinde temel model olarak bir bileşende güvenli zaman rölesi ve güvenli durma denetimi fonksiyonlarını birleştiriliyor. Tamamen parça modelinde yeni olan SRB-E-402FWS-TS’de ek emniyet kapısı denetimi bulunmaktadır, hatta bir cihazda üç fonksiyon vardır. Bu da piyasadaki en ayırt edici özelliğidir. Bağlı sensörlerin impulsları güvenli durma denetiminde denetlenir. 
Önceden ayarlanan nominal değerle (durma frekansı) giriş frekansının (gerçek değer) sürekli karşılaştırılmasıyla cihaz sınır değerin altında kalındığı durumları tespit eder ve acil çıkışları etkinleştirir. Mesela aynı ardıl çalışma süreli yani motorlar, tahrikler veya miller gibi dönen tesis bölümlerinde SRB-E-FWS-TS modülleri güvenli zaman rölesi olarak, yani önceden ayarlanan süresinin güvenli ölçümü için de kullanılabilir. Koruyucu tertibatın açılmasına olanak sağlayan kumanda teknolojisiyle de önceden ayarlanan bu süre bittikten sonra etkinleştirme yapılır. Ek olarak iki kanallı çapraz bağlantı algılamalı ya da algılamasız denetlemeye yönelik SRB-E-402FWS-TS modeli güvelik için kapalı tutma olanağı sunar. Bu modül modeliyle örn. ikinci güvenlik fonksiyonuyla koruyucu kapı denetimi ve koruyucu kapının açılmasının tehlike yaratan hareketleri önlenebilir ve hareket kapatılabilir. Ayrıca makinenin çalışması güvenli çıkışlarla ağı açıkken önlenir. Emniyet rölesi modüllerinde çıkış geciktirme süresi 0,5 s ila 3000 s arasında ayarlanabilir ve frekans aralığı 0,5 Hz ile 10 Hz arasındadır.

PROTECT SRB-E-301MC: YENİ ÜRÜNDE SINANMIŞ TEKNOLOJİ

Birçok defa sınanmış PROTECT SRB-301MC emniyet rölesi modülü artık kompakt bir tasarımda ve takılabilir bağlantı teknolojili yeni gövdesinde mevcuttur. Bu nedenle montajı kolaydır. Güçlü performanslı güvenli üç röle çıkış olan SRB-E-301MC ayrıca potansiyelsiz sinyal kontağına sahiptir. Bunun yanı sıra SIL 3'e kadar IEC 62061 / IEC 61508'e ve Kat. 4 / PL e'ya kadar ISO 13849-1 göre kullanılabilir.  
Piyasada bulunan elektromekanik koruyucu tertibatlar ve tüm güvenlik sensörleri denetlenebilir. Basit bir çevirmeli şalter üzerinden çapraz bağlantı algılama fonksiyonu yapılandırılabilir. Piyasada bulunan bir mühürle şeffaf ön plaka, emniyete alınabilir. 

Zorlu makina güvenliği alanında Schmersal grubu,  uluslararası uzmanlık ve pazar öncüleri arasında yer alıyor. 1945 yılında kurulmuş 25.000’den fazla farklı şalter cihazına dayanarak makinaların ve insanların güvenliği için sistem çözümleri sunan marka, 60’tan fazla ulustaki özel şirketleri, üç kıtadaki yedi üretim merkezi ve satış ortakları ile temsil ediliyor.