Omron'un yeni emniyet ışık bariyeri F3SG-SR serisi; çok çeşitli uygulama alanı ve koruma yüksekliği sunan, tasarımdan bakıma kadar tüm alanlarda kullanılabilen, eksiksiz bir emniyet ışık bariyeri yelpazesi sunuyor.

Günümüzde üreticilerin, değişen tüketici ihtiyaçlarını karşılamak ve küreselleşme sürecini yönetmek için esnek üretim hatları tasarlaması gerekiyor.

Çoğu üretici, bu karmaşık düzenlerde farklı koruma uygulamaları için çeşitli emniyet ışık bariyeri türleri kullanmaktadır. Bu durum, doğru ışık bariyerini seçmeyi karmaşık ve zaman alan bir iş haline getiriyor.

Omron'un yeni F3SG-SR Serisi ışık bariyerleri, makinedeki açık alanlardan makinenin çevresindeki bölgeye kadar, korunması gereken alana tam uyacak şekilde 160 mm ile 2,48 m arasında değişen koruma yükseklikleriyle çok çeşitli uygulamalarda parmak, el, kol/bacak ve vücut koruması sağlıyor.

F3SG-SR ile üreticiler, üretim hatları genelinde mekanik tasarımı standart hale getirebilir, seçim ve tasarım karmaşıklığını ortadan kaldırabiliyor.

F3SG-SR serisi ayrıca sıkı bir şekilde mühürlenmiş, yağa dayanıklı yapısı ve uzun mesafe çalışma aralığı sayesinde zorlu çevre koşullarında ve aşırı sıcaklıklarda bile güvenilir algılama sağlıyor.

"EKİPMAN ARIZALARINI ÖNLÜYOR"

Omron Avrupa EMEA bölgesi Eminyetten sorumlu Ürün Pazarlama Yöneticisi Javier González şunları söyledi: "Emniyet ışık bariyerlerinin kurulumu ve bakımı, F3SG-SR Serisi ile hiç olmadığı kadar kolay. Kullanıcılar, eski emniyet ışık bariyerindeki konfigürasyonu kopyalayıp yenisine geri yükleyerek ışık bariyerini kolaylıkla değiştirebilirler. Sonrasında yapmaları gereken tek şey takıp çalıştırmak. Işık bariyerlerindeki sezgisel göstergeler, aynı zamanda uzun mesafelerde algılama uygulamaları için ışınların üzerinde ince ayar yapılmasını kolaylaştırır ve beklenmedik ekipman arızalarının önlenmesine yardımcı olur."

IoT bağlantısı için IO-Link özelliğine sahip olan F3SG-SR Serisinin çalışma verisini toplaması; optimum değişim zamanını belirlemeye, duruş süresini kısaltmaya ve üretim sahalarında emniyeti artırmaya yönelik kestirimci bakım sağlıyor.

Temel Özellikler ve Avantajlar

Daha fazla tasarım esnekliği

Endüstrinin  bu en geniş ürün yelpazesi, değişmeyen montaj ve kablolama yöntemleriyle seçim ve tasarım karmaşıklığını ortadan kaldırır ve ekipman standardizasyonunu kolaylaştırıyor.

Kolay kurulum ve daha az kablolama

Görselleştirilmiş ışın durumu, bir mühendisin ışık bariyerini kolaylıkla takmasına olanak sağlar. Üç renkli Alan Işın Göstergesi sayesinde mühendis, ışın durumunu uzaktan görebilir. Böylece ışın ayar süresi önemli ölçüde azaltıyor.

Karmaşık susturma uygulamalarına yönelik susturma sensörü montaj parçası ve azaltılmış kablolama sistemi gibi çeşitli aksesuarlar, hat kurulumu ve bakımı sırasında kablolama işini büyük ölçüde kolaylaştırıyor.

Daha kararlı ekipman çalışması

-30℃'ye varan sıcaklık aralığı ile su ve yağ dayanımına sahip IP67G, zorlu koşullar altında bile kararlı çalışma sağlar. Ayrıca yüksek güçlü optik sistem, ışık yoğunluğunu uzun süre koruyarak güvenilir algılama sağlıyor.

Hızlı tanılama ve değiştirme

Durum göstergeleri hata tanılamayı kolaylaştırır. Uzaktan izleme yoluyla entegre durum yönetimi, ekipman ve hat bakımını optimize ediyor.

Ayrıca, akıllı priz kullanılarak yedeklenen ayarlar ışık bariyeri değiştirildikten sonra otomatik olarak geri yüklenir. Neredeyse herkes ışık bariyerlerini kolayca değiştirebilir ve makineyi yeniden başlatabiliyor.