İçecek sektöründe faaliyet gösteren Oğuz Gıda, pandemi döneminde yatırımlarına devam ederek 5 milyon avroluk yeni cam dolum hattını devreye aldı.

Gazlı ve meyveli içecekler, vitamin içecekleri, enerji içecekleri, sporcu içecekleri, şerbet, gazoz ve soda gibi pek çok farklı içecek grubunun üretimini gerçekleştiren firmanın hayata geçirdiği son yatırımı cam dolum hattının saatte 50 bin adet üretim kapasitesi bulunuyor.

Vida kapak, taç kapak ve twist-off (çevir-aç) taç kapak alternatifleriyle üretim yapabilen hattın; 200 ml, 250 ml, 330 ml gazlı içecek, meyve suyu, alkolsüz malt içecek, 700 ml, 1000 ml gazlı içecek, yüzde 100 meyve suyu, malt içecek, gazlı su ve koruyucu içermeyen ürün üretimi yapacağı bildirildi.

BEŞİNCİ FABRİKASINI 30 MİLYON TL’LİK YATIRIMLA EREĞLİ’DE AÇMIŞTI

İki tane Adana’da, birer tane de Bolu ve Sakarya’da olmak üzere dört fabrikası bulunan firma, son olarak beşinci üretim tesisini 2019 yılının sonlarında 30 milyon TL’lik yatırımla Konya Ereğli’de açmıştı. 

Açık alanı 101 bin metrekare ve kapalı alanı 20 bin metrekare olan beşinci fabrikasında kendi çiftliklerinde, kendi hayvanlarından elde ettiği sütü işleyerek günde 250 bin litrelik süt dolumu gerçekleştiriyor.