ROBOTLU TEZGAH BESLEMEYLE YÜZDE 25 VERİMLİLİK ARTIŞI SAĞLIYOR ROBOTLU TEZGAH BESLEMEYLE YÜZDE 25 VERİMLİLİK ARTIŞI SAĞLIYOR

Tutku Yatak Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Üyesi Gökmen Kaya, Türkiye'de 2021 yılında 8 milyon yatak üretimi gerçekleştirildiğini, 2022 yılında 3 milyar dolarlık ihracat hedeflendiğini belirtti.

Sektörün dünyadaki 140 ülkeye dış satımı yaptığı bilgisini veren Kaya,  bu yıl 18 Mart'ta kutlanan "Dünya Uyku Günü" vesilesiyle açıklamalarda bulundu.

"SAĞLIKLI BİR UYKU BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR"

Uzmanların, sağlıklı uykunun bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri olduğunu, hastalıklara karşı dirençli olmak adına da iyi bir uykuyu tavsiye ettiğini dile getiren Kaya, insanların yaklaşık tüm hayatının üçte birini uyuyarak geçirdiğini bildirerek derin uykuyu alabilmek, daha zinde kalabilmek için de konforlu ve sağlıklı bir yatakta yatmanın önerildiğini ifade etti. Kaya, iyi bir yatağın, vücudun anatomisine göre ve nefes alabilir malzemelerle üretilmesinin önemli olduğunun altını çizdi.

Kayseri'de bulunan üretim tesislerinde mikro kapsül teknolojili A, C ve E vitaminleri içeren bağışıklığı geliştirici yatak modellerinin olduğunu aktaran Kaya, bunun uyku esnasında bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine de katkıda bulunduğunu söyledi.

Kaya, söz konusu tarzdaki yatakların uyku boyunca cilt hücrelerinin yenilenmesine destek vermesinin yanı sıra ferahlatıcı portakal kokulu yataklarla uyku atmosferini de renklendirdiğini dile getirdi.

"YATAKLARDA UZAY TEKNOLOJİSİNİ KULLANIYORUZ"

Kaya, Türkiye'deki fabrikalarda üretilen yatakların uzay teknolojisini yakaladığını vurgulayarak konuyla ilgili  "Visko yataklarımız, oksijen odaklı yataklarımız mevcut. NASA tarafından astronotların uzay boşluğunda kaldığı baskıyı minimize etmek ve yaşanan bel, sırt, boyun ağrılarını azaltmak amacıyla keşfedilen süngerler kullanılıyor. Biz de bu teknolojiyi yataklarda uygulamaya başladık." ifadelerini kullandı.

Kaya, bazı modellerde ikili sistem kullanarak böylece çiftlerin aynı yatakta biri yumuşak, diğerinin ise sert alanda yatabildiğini belirtti.

"FARKLI ÜLKELERDEN TALEPLER ALIYORUZ"

Tutku Yatak Yönetim Kurulu Başkanı ve MOSDER Yönetim Kurulu Üyesi Kaya, Türkiye’deki yatak üretiminin yüzde 70 civarında Kayseri'den yapıldığını paylaşarak, "Dünya pazarında yatağın 40 milyar dolarlık bir bütçesi var. Türkiye'de geçtiğimiz sene 8 milyon yatak üretildi. Ülkemizde bu yıl 3 milyar dolarlık bir yatak dış satımı hedefleniyor. Her yıl farklı ülkelere ihracatımız artıyor. Türkiye'den 140 ülkeye dış satım gerçekleşiyor." dedi.

Gün geçtikçe ihracat pazarlarının da geliştiğini kaydeden Kaya, daha önce talep gelmeyen Kanada gibi ülkelerden bile talep aldıklarını söyledi.

Kaya son olarak Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika kıtalarına dış satım gerçekleştirildiğini belirterek, "Kaliteli ürün, uygun fiyat nedeniyle ülkemiz tercih edilen bir konumda bulunuyor." şeklinde konuştu.