Endüstriyel otomasyon ve yazılım alanlarında inovasyon ve teknoloji lideri Siemens, fabrikalardaki süreçleri optimize etmek ve üretimde verimliliği artırmak için Google Cloud ile iş birliği yapıyor. Siemens, kendi fabrika otomasyon çözümlerini Google Cloud’un öncü veri bulutu ve yapay zekâ/makine öğrenmesi (AI/ML) teknolojileri ile entegre ederek üreticilerin inovasyon geliştirmesine yardımcı olacak.

VERİ BULUTU, YAPAY ZEKA VE MAKİNE ÖĞRENMESİ BİRLEŞTİRİLECEK

Günümüzde endüstriyel süreçleri veriler yönlendirse de üreticilerin büyük bir çoğunluğu eski yazılımları kullanmaya devam ediyor. Yoğun kaynak kullanımına neden olan ve sık sık manuel güncelleme gerektiren bu uygulamalar, verimlilik açısından avantaj sağlamıyor. Yapay zeka projeleri fabrika ölçeğinde sınırlı kaldığından, pek çok üretici küresel operasyonlarında yapay zeka uygulamalarını devreye almakta zorluk yaşıyor. Siemens’in üretim sektörünü ileri taşıyan öncü teknolojileri Google Cloud’un veri bulutu, yapay zeka ve makine öğrenmesi yetenekleriyle birleşerek üreticilere fabrika verilerini uyumlu hale getirme olanağı tanıyor. Ayrıca ürünlerin görsel açıdan denetimi, montaj hattında bulunan makinelerin yıpranma ve aşınma durumlarının tahmin edilerek gelecekte oluşabilecek maliyetlerin önceden tahmin edilmesi gibi uygulamaları mümkün kılıyor. Üretimde yapay zekâ uygulamalarını yaygınlaştırmak, bunları otomasyona ve ağa entegre etmek, yüksek seviyede uzmanlık ve Siemens Industrial Edge gibi yenilikçi ürünler gerektiren oldukça karmaşık bir görev. Google Cloud ve Siemens arasındaki iş birliği de Industrial Edge ile bağlantılı olarak yapay zekanın dağıtımını ve ölçeğe göre yönetimini kolaylaştırmayı, üretimde çalışanları güçlendirmeyi, rutin görevleri otomatikleştirmeyi ve genel kaliteyi iyileştirmeyi amaçlıyor. 

“YAPAY ZEKA RADİKAL BİR DÖNÜŞÜM YARATACAK”

Siemens Dijital Endüstriler’in Fabrika Otomasyonu Kontrol Bölümü Başkan Yardımcısı Axel Lorenz, iş birliği hakkında şu açıklamada bulunuyor: “Yapay zekâ, fabrikalarda radikal bir dönüşüm yaratma konusunda büyük potansiyel taşıyor. Üreticilerin birçoğu yapay zekâ alanında bugün hala “pilot proje” seviyesinde kalmış durumda; biz bunu değiştirmek istiyoruz. Siemens’in Industrial Edge ve endüstriyel operasyon konusundaki çözümleri ile Google Cloud’un yapay zekâ/makine öğrenmesi teknolojilerinin birleşmesi, üretim sektöründe oyunun kurallarını kökten değiştirecek.”

“YAPAY ZEKA ENDÜSTRİYEL KULLANIMI KOLAYLAŞTIRACAK”

Google Cloud Üretim ve Endüstri Yöneticisi Dominik Wee ise şu sözleri ifade ediyor: “Siemens, endüstriyel otomasyon ve yazılımda, Google Cloud ise veri analitiği ve yapay zekâ/makine öğrenmesi alanlarında lider konumda bulunuyor. Bu iş birliği, bu iki dünyanın en iyilerini bir araya getiriyor ve AI/ML uygulamalarının üretim endüstrisinde kullanılabilir olmasını sağlıyor. Yapay zekanın endüstriyel kullanımını kolaylaştırarak, çalışanların üretim alanındaki kritik öneme sahip görevlere daha fazla odaklanabilmelerine yardımcı oluyoruz.