Türkiye’de, yapay zeka temelli dijital bir borsa sistemi ile İslam alemine yönelik gayrimenkul borsası kurulacak.
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, yapay zeka temelli, dijital gayrimenkul borsası ile dünyanın dört bir tarafından yabancı yatırımcı çekileceğini kaydetti.

GABORAS DÜNYAYA ÖRNEK

GABORAS Genel Müdürü Kurtuluş Altun, gayrimenkuldeki değer karmaşasını çözerek,  sektörün gerçek gücünü görüp, gayrimenkul ihracı yapabileceklerini söyledi.

MÜSİAD'ın 87 ülkede 200'den fazla şubesiyle uluslararası bir ağ olduğunu anımsatan Altun, oluşturulacak sistemin, bu kadar büyük bir kapsama alanı olacağına işaret etti.
Altun, “Türkiye merkezli, yerli ve milli yüksek teknoloji yazılımını destekleyen büyük-veri algoritmalarının, yönetimi yapay zekâda. Blok zinciri sisteminin de, bütünleşik dijital tapu el değiştirmelerinin ve değer takasının yolu da, böylece açılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

MÜSİAD: GABORAS SEFERBERLİĞİNDEYİZ

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, küresel dijital, yapay zekâ tarafından yönetilen platformu bitirdiklerini ve uluslararası düzeydeki devletlere hitap edecek borsa altyapısına geçişin çok büyük bir kısmını tamamladıklarını açıkladı.