WINMAN lineer aktüatörlerin temel mantığı, bir tahrik elemanının dönme yani dairesel hareketini, lineer yani doğrusal harekete çevirerek faydalı iş sağlamak şeklinde ifade edilebilir. Şirketin lineer aktüatörlerin modelleri, dönme hareketini sağlayacak olan motor tipine, lineer hareketi sağlayacak olan vida tipine ve bu iki bileşenin birleştirilmesini sağlayan bağlantı şekillerine göre farklılık gösteriyor. WINMAN lineer aktüatörler uygulama alanları gereği sıklıkla pnömatik silindirler ile karşılaştırılıyor. Bu karşılaştırma zaman zaman hidrolik silindirlerle de olabiliyor. Her üç sistemin kendi karakteristiğine göre avantajları ve dezavantajları mevcut olup, kullanıcıların, uygulamasına yönelik ürün seçimi yaparken bu hususları değerlendirmesi gerekiyor. 

Markanın, lineer aktüatörlerin tercih edildiği başlıca sektör ve uygulamalar arasında; makina imalatı, otomotiv ve otomotiv yan sanayi başta olmak üzere gıda ve tekstil, ambalaj ve paketleme, sağlık ve test cihazları, robotik ve elektronik uygulama alanları ilk akla gelenler. 

WINMAN LİNEER AKTUATÖRLERİN ÖZELLİKLERİ 

Firmanın lineer aktüatörleri, diğer sistemlerden ayrılan mekanik yapıya sahipler. Bir gövde içeresine yerleştirilmiş vida ile hareket sağlanırken, vida, motordan aldığı dairesel hareketi doğrusal harekete çevirerek güç aktarımına olanak sağlıyor. WINMAN lineer aktüatörlerde kullanılan mekanik ürünler ve motorun tipine bağlı olarak yüksek konumlama hassasiyetleri, hız kontrolü ve kuvvet kontrolü sağlanıyor.