Endüstri sektörünün önde gelen fuarları arasında yer alan, Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenen WIN EURASIA, 8-11 Haziran 2022 tarihlerinde yenilnen İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.

Bu yıl “Endüstriyel Dönüşüm” teması etrafında şekillenecek fuarda, metal işlemeden otomasyon teknolojilerine, elektrik ve elektronik ekipmanlardan iç lojistiğe kadar birçok ürün grubu görücüye çıkacak. Ayrıca 5G teknolojisi de yine ilk kez bir fuar alanında endüstriyel kullanıma sunulacak.

"YAŞANAN DEĞİŞİM FUARCILIK SEKTÖRÜNÜN ÖNÜNÜ AÇTI"

Düzenlenen basın toplantısında fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Annika Klar, imalata dayalı tüm sektörlerin dikkatinin Türkiye üzerine yoğunlaştığını ifade etti. Klar, imalat endüstrisindeki çok sayıda profesyoneli buluşturacak fuarda yeni teknolojilerin gelişmesine yapılan katkıyla endüstriyel alanda 5G teknolojisi kullanımının ilk kez tanıtılacak olmasının da dikkatleri fuarın üzerine çektiğini dile getirdi.

Bilhassa Covid-19 sürecinde üretimin yanı sıra tedarik zincirinde yaşanan sorunların şirketleri yeni arayışlara yönlendirmesiyle beraber son dönemde iş yapış şekillerinin ve ticaret anlayışının değiştiğini gözlemlediklerini belirten Klar, söz konusu değişimin özellikle Türkiye gibi ülkelerde fuarcılık sektörünün önünü açtığını ve sektörü cazibe merkezi olma yolunda hızlandırdığını vurguladı. 

Annika Klar, "WIN EURASIA Fuarı'nda global ekonomiyi canlandıracağız." diyerek konuşmasını tamamladı.

"YAKLAŞIK 1 MİLYAR DOLARLIK İŞ HACMİNİN OLUŞMASINI BEKLİYORUZ"

Basın toplantısında konuşan Hannover Fairs Turkey Genel Müdür Yardımcısı Belkıs Ertaşkın da WIN EURASIA'nın 25 yılı aşkın bir sürenin ardından farklı bir fuar alanında düzenleyeceklerini, İFM'nin katılımcılara ve ziyaretçilere ulaşımda kolaylık sağlamayı yanında daha iyi bir fuar deneyimi sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Ertaşkın fuara ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Geleceğin fabrikaları için ihtiyaç duyulan tüm ekosistemi buluşturacak olan fuarımız bu yıl 15 ülkeden 400’ün üzerinde firma ile toplam 22 bin metrekare alanda gerçekleşecek. Türkiye uluslararası arenada önemli bir iş partneri haline geldi. Ticaret Bakanlığının destekleri ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri ile nitelikli satın alma heyetini bu yıl hayata geçirdik ve 16 ülkeden 350’ye yakın VIP satın almacıyı fuarda katılımcılar ile buluşturacağız. Ayrıca geçmiş senelere dayanan tecrübelerimize göre fuarda 80 farklı ülkeden 35 binden fazla bir ziyaretçi bekliyoruz., Bu sene WIN EURASIA’da 1 milyar dolara yakın bir iş hacminin oluşmasını öngörüyoruz."

Fuarda bu yılın en önemli yeniliğin 5G'nin olacağını bildiren Ertaşkın, söz konusu teknolojiyle henüz tanışmayan Türk sanayisini ilk defa halka açık bir etkinlikte yakından tanıma imkanı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

"ÜRETİM SEKTÖRÜNÜN VERİMLİLİĞİNİ ARTIRMASINI HEDEFLİYORUZ"

5G Arena’nın ana sponsoru olarak WIN EURASIA’da yer almaktan duydukları mutluluğu dile getiren Vodafone Türkiye Kurumsal Pazarlama Direktörü Ayşe Fıçı ise, dünya genelinde 5G teknolojisinin gelişiminde önemli bir rol oynayan Vodafone Grubu'nun 10'dan fazla ülkede 5G şebekesini müşterilerine sunduğunu aktardı. 

Türkiye'ye çok daha yüksek hız ve kapasiteyle veri transferi imkanı verecek teknolojiyi müşterilerine sunmak üzere hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Fıçı, "5G ile sağlanan verimlilik ve üretkenlik artışı birçok endüstrinin dijital dönüşümünü hızlandırarak dijital ekonominin hızla büyümesini sağlayacak. Söz konusu teknolojinin genel kullanıma açılmasıyla birlikte bütün üretim sektörünün çözümlerimizden yararlanmasını ve verimliliklerini artırmalarını hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ NELER SÖYLEDİ?

Basın toplantısında ayrıca, alanında uzman sektör temsilcileri de birer konuşma gerçekleştirdi.

KAYNAK OTOMASYONUNDA DİKKKAT EDİLMESİ GEREKENLERİ PAYLAŞTI KAYNAK OTOMASYONUNDA DİKKKAT EDİLMESİ GEREKENLERİ PAYLAŞTI
  • ENOSAD (Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Kayakıran: “Pandemi döneminde karşılıklı görüşmenin, samimiyeti hissetmenin yerini hiçbir şeyin tutmadığını gördük. Bu noktada WIN EURASIA’nın ne kadar önemli olduğunu anladık. Endüstrideki ihracatı artırmanın yolunun WIN EURASIA’dan geçtiğine inanıyorum." 
  • AKDER (Akışkan Gücü Derneği) Genel Sekreteri Gürbüz Kançal: "WIN EURASIA, sektörümüz için her zaman bize yardımcı olan, yeni ufuklar açan bir fuar. Bu sene de 5G’nin bizim sektörümüze etkileri ufkumuzu açması açısından çok faydalı olacak. Fuarlar, bizim sosyalleşmemiz ve iş birlikleri yapmamız açısından da çok faydalı."
  • ROBODER (Robotik ve Yüksek Teknoloji Üretim Sistem Entegratörleri Derneği) Küresel Faaliyetler Komite Başkanı Eren Gönenli: "Robotik kaynak konusunda dünyaya net bir şekilde sistem ihracat eden bir ülke konumunda bulunuyoruz. Bu açıdan, WIN EURASIA’nın sağladığı platformun önemini biliyoruz."
  • ETMD (Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cemaloğlu: "Harika şeyler yapıyoruz. 30 yıl önce gördüğümüz geleceği şu anda yaşıyoruz. Uzaktan ameliyatlar yapacağız, evinizde çamaşır makinesi çalışırken size haber gelecek. Bunların altyapısı nasıl olacak. İşte burada WIN EURASIA gibi fuarların önemi ortaya çıkıyor."
  • İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Karataş: “WIN EURASIA Fuarı, çizdiğimiz gelecek vizyonumuzda bizler için önemli bir yol arkadaşımızdır. Sektörümüzün sesini duyurabilmek için bu tür fuarların önemine inanıyoruz."
  • TÜYİDER (Tüm Yüzey İşlemler Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğangün: "Fuarlar bir ülkenin kalkınması için en önemli araçlardan birisidir. Atalarımız bize dernekleri, kooparatifleri bir çalışma modeli olarak sunmuşlar. Bizlere düşen, dernekleri olması gereken seviyelere çıkarmak. WIN EURASIA ile çalışmaktan onur duyuyoruz ve bu iş birliğini daha da geliştirmek istiyoruz."

Bu yıl İFM'nde 8-11 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirecek fuarı ziyaret etmek isteyenler, fuarın web adresinden ücretsiz ziyaretçi kaydını yaptırabiliyor.