VSY Biotechnology Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, YAY Platformu bünyesinde, entegre işletim modeliyle kamu, üniversite ve özel şirket iş birliklerinin Türkiye’de arttırılacağı bir iklime ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Varlıbaş, YAY Plaftformu Projesinin, ekonomide sıçrama etkisini getireceğini kaydetti.
Firmaların teknoloji kökenli transfer altyapılarının tesis edilmesi, uzmanlaştıkları alanda güçlenip, devam ettirilebilir yenilikçi bir özelliğe bürünmeleri, teknoloji kökenli rekabet güçlerinin yükseltilmesi, yüksek katma değerli üretime katkı yapan “Yenilikçi Ara Yüz Yapıları (YAY) Platformu Projesi” hayata geçirildi.

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİNDE HANGİ KURUMLAR VAR?

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından “Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı” bünyesinde desteklenen bu yeni projeyle üniversiteler, teknoparklar bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisleri, sanayi Ar-Ge Merkezleri gibi farklı oluşumlardaki ara yüz yapılarının işlevselliklerinin, kapasitelerinin artırılması planlanıyor. Bu hedefle tesis edilen modelle verimliliğin de artması planlanıyor.
Marmara Üniversitesi’nin icrasında, İstanbul Kültür, İstanbul Arel, Sabancı, Okan, Özyeğin üniversitelerinin teknoloji transfer ofislerinin, İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi'nin, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (SUNUM)’de bulunduğu YAY Platformu’na Türkiye’nin teknolojiyle anılan şirketlerinden VSY Biotechnology de dahil oldu.

KAMU, AKADEMİ VE ÖZEL SEKTÖR, TEKNOLOJİDE BİRLEŞİYOR MU?

VSY Biotechnology'nin Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, proje bünyesinde uygulanan entegre işletim modeliyle kamu, üniversite ve özel şirket ortaklığındaki çalışmaların, artmasını beklediklerini kaydetti.
Varlıbaş, ileri teknolojide, önemli üniversiteler, kamu ve özel sektör birlikteliğiyle oluşturulan yapının İstanbul’dan sonra, tüm Türkiye’de, bir iklim olarak gelişmesinin, ekonomide sıçrama etkisi getireceğinin altını çizdi.