İSTANBUL (AA) - VSY Biotechnology bünyesinde viskoelastik ve polimerik göz içi lens konularında yeni projeler geliştirilirken, Ar-Ge Formülasyon Uzmanı olarak görev yapmakta olan, Faruk Oytun, Fevzihan Başarır ile Onur Alptürk’ün, alternatif esnek ısıtıcı malzemeler üzerine gerçekleştirdikleri bilimsel çalışma, uluslararası bilimsel dergi Materials Research Bulletin'de yayımlandı.
VSY Yönetim Kurulu Başkanı Varlıbaş, “, VSY Biotechnology’nin, akademik düzeyde araştırma yapan üniversiteler seviyesinde çalışmalar yaptığının altını çizdi. Bu anlamda Faruk Oytun’u çalışması ve başarısından dolayı kutluyoruz. Benzer uluslararası çalışmaların, tüm Ar-Ge merkezlerine örnek teşkil etmesi temennimiz." ifadesini kullandı.

TÜBİTAK 2244 SANAYİ DOKTORA PROGRAMINDA

TÜBİTAK, 2023 yılı hedefleri doğrultusunda, 2244 sanayi doktorası yapan eleman yetiştirmek üzere bir program başlattı.
“Misyonumuz gereği, nitelikli iş gücünün oluşması için çalışmalar yapmaktayız”, diyen Faruk Oytun, Sanayi-Doktora Programı kapsamında üniversitelerin doktora öğrencilerine burs verdiklerini ve mezuniyetleri sonrasında da bu öğrencilere istihdam sağladıklarını kaydetti. Bunların dışında, Ar-Ge merkezi kimliğine yakışacak şekilde VSY Biotechnology’nin inovatif ürünlerinin ortaya çıkarmasına katkı sağlamak ve aynı zamanda akademik çalışmalarla da bu ürünleri desteklemek olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

GİYİLEBİLİR VE UZAY TEKNOLOJİLERİ

"Şeffaf, esnek, ince film ısıtıcılar; yüksek teknolojisiyle dikkat çeken güneş panellerinde, buz ile buğu giderici sistemlerde, dokunmatik ekran teknolojilerinde, giyilebilir elektronik cihazlarda, sensörler ve uzay teknolojilerinde kullanılan önemli materyaller. Şeffaf ısıtıcılar, bir yüzeyden güneş ışığının geçişine izin verirken, aynı zamanda elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştürürler. Çağımızda en çok şeffaf iletken malzeme olarak indiyum kalay oksit (ITO) kullanılıyor. Ancak ITO kaynaklarının azalması ve giderek artan maliyetleri ile esnek uygulamalarda kullanılamaması alternatif malzeme arayışına sebep olmakta. 

ŞEFFAF, ESNEK İNCE FİLM ISITICILAR

Geliştirdiğimiz, bilimsel çalışmamda; şeffaf, esnek ve ince film ısıtıcılar; yeni bir metot ile nano boyuttaki gümüş tellerin kimyasal olarak fonksiyonlandırılmasıyla esnek polimer üzerine katman katman kaplanması sonucu elde edildi. Gümüş nano kaplamaların ısıl performansı ile optoelektronik özellikleri birlikte incelenerek, elde edilen esnek ısıtıcıların yüksek optik geçirgenlikle birlikte yüksek ısıl performans göstererek yüksek optoelektronik, mekanik esneklik ve yüksek termal özellik gerektiren uygulamalarda kullanılabileceği gösterilmiş oldu." dedi.