Otomotiv dünyasının en önemli isimlerinden Volkswagen (VW), Türkiye’de yatırım kararı aldı. İlk aşamada, Skoda ve Seat üretecek olan fabrika, 5 bin kişilik de istihdam oluşturacak.
Elektrikli araç üretimi için yer açmaya çalışan VW, bir süredir yatırım yapmak için Bulgaristan ile Türkiye arasında değerlendirme yapıyordu. Altyapısı ve otomotiv üretiminde, Türkiye’nin birikimini göz önüne alarak, yeni fabrika için, “Türkiye” diyen, VW’nin Türkiye’deki fabrikası bandından ilk otomobili üç yıl içinde ve 2022’de indirmeye hazırlanıyor.

KARARDA, TÜRKİYE'NİN KÖKLÜ OTOMOTİV BİRİKİMİ ETKİLİ OLDU

Automobilwoche'nin haberine göre, Bulgaristan ve Türkiye'yi yatırım hedefiyle masaya yatıran Alman otomotiv devi, sektördeki deneyimi, birikimi ve oturmuş köklü otomotiv alt yapısı nedenleriyle, yatırım için, “Türkiye” dedi. 

TÜRK VW 2022’DE BANTTAN İNİYOR

VW’nin Türkiye’de açacağı fabrika üç yıl içinde üretime geçecek ve ilk otomotivin, 2022’de banttan inmesi hesaplanıyor. 5.000 kişiye iş imkanı sunacak olan tesis, Önceleri. Grup bünyesindeki Seat ve Skoda'nın modellerinin üretimini gerçekleştirecek. Banttan önce Seat Ateca ve Skoda Karoq 'un alınması hesaplanıyor. 

Grup bünyesindeki modeller, Çekya'nın Kvasiny üretim bandından Türkiye'ye alınıyor. Bu operasyonla, Almanya'daki Hannover ve Emden tesislerini elektrikli araçlara odaklarken, Passat'ın üretimini ise Çekkya’ya Kvasiny'e almaya hazırlanıyor.