2022’ye kadar elektrikli araçlara 40 milyar avro yatıracağını ve Türkiye’de 750 milyon avroluk yatırım yapacağını açıklayan, Volkswagen, 
elektrikli arabaların, şarj hizmetlerini geliştirmek, sektöre yeni ürünler kazandırmak adına Elli Group GmbH'yi kurdu.

ELECTRIC-LIFE= ELLI

İngilizcede, electric life/elektrik hayat kavramının kısaltması olan, “El-li” hecelerini şirketinin adında birleştiren, Alman otomotiv devi, elektrikli araçların şarjına yönelik, Ar-Ge çalışmalarını, sürdürülebilirlik adına kurduğunu kaydetti.

ELLI'NİN AR-GE DEPARTMANI NE ÇALIŞACAK?

Merkezi Berlin’de olan, yeni şirket Elli’nin, ilk etapta Volkswagen Grubu’nun markalarına, 100 çalışanı ile elektrikli araçların şarjıyla ilgili ürün ve ileri hizmetleri Ar-Ge departmanında çalışacak. 
Volkswagen böylece, mevcut müşterileri ile bağlarını pekiştirirken, yeni müşteri gruplarına yönelik de, fırsatlar kazanmayı hesaplıyor.

VOLKSWAGEN'İN TÜRK FABRİKASI'NIN İLK ÜRETİM TARİHİ?

Türkiye’de, 750 milyon avroluk dev bir yatırım ile ilk etapta, Volkswagen markasına bağlı, Seat ve Skoda’yı üretmeye hazırlanan, Alman otomobil devinin, yeni elektrikli şarj ürünlerini de yine 2022’ye yetiştireceği belirtiliyor. Böylece Cumhuriyet’in 100. Yılı 2023’ten önce, Volkswagen’e bağlı, Türk üretimi Seat ve Skoda’nın yollara inmesi bekleniyor.