Vestel, 2021 yılında Avrupa Patent Ofisi'nden Avrupa Patent Belgesi (EP) alan Türk firmaları arasında lider oldu. Söz konusu belgeyi yıl içinde en fazla alan Türk firması olan şirketin geniş patent portföyü, küresel ticaretteki rekabet gücüne önemli bir katkıda bulunacak.

KAYNAK OTOMASYONUNDA DİKKKAT EDİLMESİ GEREKENLERİ PAYLAŞTI KAYNAK OTOMASYONUNDA DİKKKAT EDİLMESİ GEREKENLERİ PAYLAŞTI

"REKABET GÜCÜMÜZÜ, AR-GE'YE DAYALI TEKNOLOJİ ÜRETİMİMİZDEN ALIYORUZ"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Vestel CEO’su Turan Erdoğan, Türkiye'de en fazla Ar-Ge yatırımı gerçekleştiren şirketlerden olduklarının altını çizerek büyük bir hızla ilerleyen teknoloji karşısında gelişmeleri yakında izlemenin, çok hızlı ve doğru aksiyonları almanın ve Ar-Ge yatırımlarını artırmanın önem taşıdığını ifade etti.

Araştırma geliştirmenin firmalarının rehberi olduğunu kaydeden Erdoğan, "Dünyanın farklı bölgelerinde uluslararası standartların ötesinde çalışan 1500 kişilik bir Ar-Ge ekibimiz var. Bu ekiplerimizin başarısı ödüllerle tescillendiği gibi, ihracat şampiyonluğumuzun da temelini oluşturuyor. 23 yıldır sektörümüzün ihracat şampiyonu olmamız rastlantı değil. İhracatımızın önemli bir bölümünü oluşturan Avrupa’daki rekabet gücümüzü, Ar-Ge’ye dayalı teknoloji üretimimizden alıyoruz." şeklinde konuştu.

Vestel CEO'su Erdoğan ayrıca yeni dönemde de Avrupa ve ABD'deki gelişmeleri yakında takip ederek güçlü bir patent portföyü oluşturmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

SEP LİSANS PROGRAMINA KATILAN İLK VE TEK TÜRK FİRMASI

Teknoloji sektöründeki patentler arasında önemli bir yere sahip SEP (Standarda Esas Patenler)'ler teknoloji standartlarında tüm endüstri tarafından kullanılması zorunlu olan patentlerdir.

Vestel, görüntü sıkıştırma teknolojisi ile ilgili dünyada en itibarlı ve geniş katılımlı lisans programlarından biri olan Mpeg LA'in lisans programında SEP’i ile patent sahibi olarak yer alan tek Türk şirketi olarak dikkat çekiyor. Firma, görüntü sıkıştırma teknolojisinde SEP olarak tescillenen farklı patentlere de sahip. 

Firma, 2017'de de Avrupa Patent Ofisi’ne gerçekleştirdiği başvurularıyla o dönemde en fazla patent başvurusu gerçekleştiren ilk 50 firma arasında yerini almıştı.