Günümüzde encoder’lerin elektriksel ve mekanik selentegrasyonları çok daha kolay ve çok daha ekonomik duruma gelmiştir. İlke Otomasyon Türkiye’nin temsilciliğini yaptığı Baumer’in yeni yataksız modeli EB200E bu durumu kanıtlar nitelikte.

Kompleks bir mekanik adaptasyon gerekmeksizin herhangi bir eksene kompakt bir şekilde entegre edilebilir. EB200E piyasada IO-Link bulunan ilk incremantal yataksız encoder olma özelliğini taşıyor. IO-Link arayüzü bizleri kablolama maliyeti ve zahmetinden kurtarırken, ekran üzerinde hızlıca yapılabilen işlevleriyle fazlalık donanım bileşenlerini ortadan kaldırıyor.

"TÜRKİYE YÜKSEK TEKNOLOJİ EŞİĞİNDE DURUYOR" "TÜRKİYE YÜKSEK TEKNOLOJİ EŞİĞİNDE DURUYOR"

IO-LinkMaster’a 8 ADEDE KADAR ENCODER BAĞLANABİLİR

IO-Link arayüzü uygun maliyetli standart kablolarla IO-LinkMaster’a 8 adede kadar encoder bağlanmasına izin verir. Bu sayede EB200E tamamen yeni uygulama alanları açar: Encoder parameter ayarlamaları IO-Link üzerinden yapılır. Bu arayüz, aşırı hız, hız aralığı, durma veya dönüş yönü gibi değerleri bir hız monitörü olarak işlev görmek üzere iki anahtar çıkışının parametrelendirilmesini sağlar. Ayrıca EB200E standart HTL sinyali de sağlar.

KOLAYCA VE ALANDAN TASARRUF EDİLEREK ENTEGRE EDİLEBİLİR

12 mm sığ bir montaj derinliği ve esnek mil çapları ile yataksız encoder makina tasarımına kolayca ve alandan tasarruf edilerek entegre edilebilir. Sensör kafası ve manyetik halka arasındaki temassız algılama sayesinde encoder, toza, darbeye ve titreşime karşı dayanıklıdır. Ayrıca yeni Baumer Sensor Suite sezgisel parametreleme ve veri görselleştirme için uygun bir bilgisayar program olarak saha mühendislerine yardımcı olur.