Universal Robots, geliştirdiği 'Uygulama Sihirbazı' ile otomasyonu herkes için erişilebilir hale getirmeye devam ediyor. Uygulama Sihirbazı, en popüler üç kolaboratif robot uygulaması olan; makina besleme, cıvatalama ve paketleme için kullanıcılara avantaj sağlıyor.

Risk analizlerine bağlı olarak herhangi bir güvenlik kafesi olmadan insanla yan yana güvenle çalışabilen cobot ürünleriyle öne çıkan Universal Robots, yeni geliştirdiği e-Series ile otomasyon teknolojisindeki değişimin öncüsü olmaya devam ediyor. Bu inovatif çözümlerine; hem küçük hem de büyük ve orta ölçekli şirketler için geliştirdiği Uygulama Sihirbazı (Application Builder) ile bir yenisini ekleyen Universal Robots, yetenek açığını kapatmayı sürdürüyor. Universal Robots, firmalara istedikleri uygulamayla ilgili baştan sona eksiksiz bir program şablonu ortaya çıkartıp, maliyet ve üretim optimizasyonu sunuyor. 

SUNDUĞU AVANTAJLAR

Geliştirilen Uygulama Sihirbazı ile sundukları avantajlarla ilgili açıklamalar yapan Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Kandan Özgür Gök, “Uygulama Sihirbazı çözümü, seçilen bir uygulama için komple bir program şablonu sağlıyor. Sihirbaz'da cobot kontrolörünün diğer ekipmanlarla nasıl ilişkilendirileceği, cobot’un özel uygulama gereksinimleri vb. konularda önemli katkılar sağlarken, nasıl programlanacağı da gösteriliyor. Ayrıca kullanıcının seçimlerine göre oluşturulan program şablonu e-mail aracılığı ile kullanıcıya gönderiliyor. Kullanıcı programı cobot’a yükleyerek, kısa sürede üretime başlayabiliyor. Uygulama Sihirbazı, başlangıç olarak en popüler üç kolaboratif robot uygulaması olan makina besleme, cıvatalama ve paketleme konuları için kullanıcılara büyük avantajlar sağlıyor. Diğer uygulamalar için de çalışmalara devam ediliyor” dedi. 

Uygulama Sihirbazı'nın tüm sektörlerde yetenek açığını azalttığını ifade eden Kandan Özgür Gök, "Çevrimiçi konfigürasyon aracılığıyla uygulama için uygun uç ekipmanı ve doğru robotu seçmek, farklı konfigürasyon seçenekleri için avantaj ve dezavantajları gözden geçirmek, komple çözüm için gerekli becerileri öğrenmek adına süreçleri adım adım sunuyor. Başarılı bir robot uygulamasını hızlı bir şekilde yapılandırma ve uygulama imkanı tanıyoruz” dedi