Ülker Bisküvi bünyesinde atıştırmalık alanında 291 milyon dolarlık ihracata imza atıldı. Covid-19'un zorlu koşullarının sürdüğü 2021 yılında önemli bir başarı elde edilmesiyle birlikte, ulaşılan rakamın 100 milyon dolar civarındaki kısmının sadece Godiva, Flipz ve McVitie’s gibi global markaların dış satımından sağlandığı öğrenildi.

"MADE İN TÜRKİYE" ETİKETİYLE 100'Ü AŞKIN ÜLKEYE GÖNDERİYOR

Performansları hakkında açıklamalarda bulunan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, Türkiye’nin üretim ve ihracat merkezi konumunu gün geçtikçe daha da güçlendirdiğine dikkat çekti. 

İşlerinin merkezinde bulunan Türkiye'de bilhassa Ülker Bisküvi’yle gıda sektörüne liderlik ettiklerini belirten Ali Ülker, "Atıştırmalık alanında üretim tesislerimizdeki yeni teknoloji yatırımlarımızla Türkiye’yi global markalarımızın üretim üssü haline getirdik." dedi.

Ürünlerini dünyanın her köşesine “Made in Türkiye” etiketiyle tüketicilere sunmanın mutluluğunu duyduklarını dile getiren Ülker, atıştırmalıkta ürünlerini ABD, Avustralya, Çin, Gana, Hollanda, İngiltere, Madagaskar gibi ülkelerin bulunduğu 100'den fazla ülkeye gönderdiklerini vurguladı.

"ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Tüketicilerin kısa zamanda ilgisiyle karşılaşan McVitie’s Jaffa Jonut kekin Türkiye'de Ar-Ge merkezlerinde geliştirildiğini aktaran Ali Ülker, Karaman tesislerinde üreterek İngiltere’ye gönderdiklerini ifade etti. 

Silivri fabrikalarında Godiva markası altında Domes, çikolata kaplamalı bar, tablet çikolatalar, market serisi gibi geniş bir portföyde üretim gerçekleştirildiğini kaydeden Ali Ülker, bu tesiste ürettikleri ürünlerinin başta ABD, BAE, Japonya olmak üzere 27 ülkeye ihracatını yaptıklarını, Türkiye’de ürettikleri Godiva çikolataların dünya marketlerinde satışa sunulduğunu bildirdi.

KAYNAK OTOMASYONUNDA DİKKKAT EDİLMESİ GEREKENLERİ PAYLAŞTI KAYNAK OTOMASYONUNDA DİKKKAT EDİLMESİ GEREKENLERİ PAYLAŞTI

Ankara, Karaman, Gebze, Silivri ve Topkapı üretim tesislerinde ürettikleri global markalı ürünlerinin yurt dışında firmalarının ve Türkiye'nin bayrağını dalgalandırdığını vurgulayan Ali Ülker, "Öte yandan fabrikalarımızın verimliliği, üretim yetenekleri çok gelişmiş olduğu için bize global anlamda önemli bir rekabet avantajı da sağlıyor. Tüm çabamız yatırımlarımızla, üretimimizle, istihdamımızla, ihracatımızla ülkemize katkı sağlamaya devam edip, en iyi şekilde ülkemizi temsil etmek." diye konuştu.