Taşıt Tanıma Sistemi” aracılığıyla akaryakıt sektörünü otomasyon teknolojisi ile tanıştıran Turpak, EPDK'nın kriterlerini yerine getirerek, yetkilendirilmiş otomasyon şirketi oldu.

İDARİ PARA CEZASI GELİYOR

Bu bağlamda, 1.1.2022 tarihi itibariyle 10338 sayılı "Bayi Denetim Sisteminin Kurulması ve Uygulanması için Tüzel Kişilerin Yetkilendirilmesine İlişkin Kurul Kararı" çerçevesinde, EPDK tarafından belirlenen yetkilendirilmiş otomasyon şirketi haricinde kalan şirketler, akaryakıt istasyonlarına müdahale edemeyecek.

Böylece işin uzmanı olmayan ve yetki belgesi bulunmayan şirketlerin piyasayı negatif etkileyecek faaliyetlerde bulunmasının önüne geçilmiş oldu. Ayrıca mevzuata aykırı bir şekilde harerek ederek faaliyet gösteren otomasyon firmalarına da 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren idari para cezası kesileceği bildirildi.

ENDÜSTRİYEL OTOMASYONDA REKABET ÖNCESİ İŞ BİRLİĞİ ÇAĞI ENDÜSTRİYEL OTOMASYONDA REKABET ÖNCESİ İŞ BİRLİĞİ ÇAĞI

"GÜVEN VE KALİTEYİ ÜST SEVİYEDE TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Konu hakkında görüşlerini paylaşan Turpak CEO'su Tamer Şengönül, Türkiye'de 19 akaryakıt dağıtım firmasının 6 bin 500 istasyonunda otomasyon hizmet sunan şirketlerinin piyasada güven ve kaliteyi en üst düzeyde tutmayı sürdüreceğini belirtti.

Şengönül, "EPDK tarafında alınan karar ile üzerimize düşen görevi en iyi biçimde yerine getirmeye hazırız." şeklinde konuştu.

YENİ ZORUNLULUKLAR GETİRİLDİ

Diğer yandan alınan kararla birlikte, piyasada otomasyon sistemlerinin kurulması, tamir ve bakımı için EPDK'dan yetki almak üzere müracaatta bulunacak şirketlere de bazı zorunluluklar getirildi.

Bu kapsamda müracat edecek firmanın mali yeterliliği sağlayacak sermaye, nakit ve cari oranlara sahip olması, faaliyetlerin devamlılığını sağlayacak sayıda personel istihdamı, gerekli sayıda yetkili servis ağı ve faaliyete ilişkin kalite belgelerinin olması gerekiyor. Benzer şekilde yetkili servislerde de işin niteliği doğrultusunda gerekli şartlara sahip olması mecbur kılındı.