TOBB ile birlikte 60 şehirde, 1.400 kadının projesinin hayata geçmesine katkıda bulunan Turkcell, başarılı kadınlara, kurumdaki uygulamalarda hataları bulup, göstermesini istiyor.
Değişik kesimlerden yazılım üzerine proje çalışan kadınlardan bazılarının görüşü şöyle: Kayserili iki çocuk annesi Elif Göktaş: "Üretmek, büyük bir projenin içinde olmak için can atıyorum."
Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Ceyda Koç: "Bulduğumuz aksaklık ve uygulamanın geliştirilmesi, çok kıymetli bir değer. Talebe olduğumu için ekonomik destek de veriliyor."
Turkcell'in 2017’de uygulamaya koyduğu "Geleceği Yazan Kadınlar Projesi"ne müracaat eden 660 kadından, dikkat çeken 100 kadın girişimci, Turkcell'in yerli uygulamalarındaki hataları bularak raporlamak üzere istihdam edilecek.


KADIN GİRİŞİMCİ NASIL SEÇİLDİ?

Türkiye’nin 60 şehrinde, bin 400 kadınla geçen yıl yola çıkılan projeye, bin 836 saat sınıf içi eğitim ve 46.200 saat canlı dersteki başarıya bağlı olarak, yaklaşık 2 bin başarı belgesi verildi. Projede, 2 milyon 300 bin satır kod yazıldı ve 170 bin kilometre yol gidildi. Masaya yatırılan çok sayıdaki  proje arasından 203 proje fikri seçildi.
Eğitim ve yeteneklerin birleştirildiği projeyle, yerli uygulamaların başarılarının test edilme görevi, girişimci kadınlara verildi. Ev hanımından, öğrenciye, kurumsal şirket çalışanına kadar her kesimden ve bölgeden kadınların bulunduğu ekibin paydası, yazılım konusunda çalışmaları.