800’ün üzerinde GSM şirketinin oy kullandığı, mobil iletişimin, uluslararası camiada prestijli kuruluşlarından Dünya GSM Birliği yönetimine, Turkcell, Kaan Terzioğlu’yla üçüncü kez. kez seçildi. Böylece, Turkcell, Terzioğlu aracılığı ile üçüncü kez, mobil iletişim endüstrisinin 25 karar alıcısı arasına girdi.

GSMA, Terzioğlu’nun Turkcell’de dijital dönüşüm hamlesiyle ve "dijital operatör" olma yolunda başarısıyla, izliyor. Terzioğlu'nun 3. kez Dünya GSM Birliği yönetimine seçilirken, Turkcell, 5’inci kez GSMA’nın yönetimine girmiş oldu. GSMA’in Denetim Komitesi Başkanlığı görevini de yürüten Terzioğlu, 2015 yılı başından bu yana yürüttükleri iş modelinin sonucu olarak, bu göreve seçildiğini ifade ederek, ulusal ve yerli dijital hizmetlerle, artık uluslararası camianın da ilgisini çektiklerini belirterek, " Latin Amerika, Afrika, Doğu Avrupa, Karayipler ve Nepal'den operatörler, mobil iletişimdeki ileri dijital iş yapış şeklimizi masaya yatırıyor, dijitilizasyonu ve ekonomiyi destekleyen hikayemizi öğreniyor. Böylece, yerli ve milli Ar-Ge ekibimizin ürettiği, hizmet ve ürünü yine uluslararası camia tanıyor.

TURKCELL'İN HIZLI GİRİŞ TEKNOLOJİSİ DÜNYADA İLK

Bununla beraber, dijitalizasyonda en kolayı, en güvenilir modellerle sunduğumuz 'Hızlı Giriş' teknolojimiz, ulusal dijital kimlik doğrulamada, GSMA'nın ticari sürdürülebilirlik kriterlerine göre, ilk ve tek ülke olmamızı sağladı. Bu başarı, bizi parmakla gösterilen operatörlerden biri haline getirdi. Güçlü altyapısıyla, Dünya 1. Global Bilgi Hizmetleri gibi hizmet odaklı modeli ve artık uluslararası camiadaki bilinirliği ile dijital dünyaya ve GSMA’ya destek olmayı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.