Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayşem Ertopuz, 6 binin üzerinde prototip seviyesindeki projenin Arıkovanı'na ulaşıp, müteşebbislerle platform üzerinden 4,6 milyon TL'nin üzerinde destek topladığını belirterek, “Arıkovanı'nda fonlanan proje sahipleri, yaygın olarak, 20’li yaşlardalar.” dedi. 
2016’da 360 bin destek toplayan Outliers Akıllı Not Defteri Projesinin, şimdilerde 120 bin defteriyle 200 ülkeye hitap ettiğine değinen, Ertopuz,  Arıkovanı'nda fonlanan Twin Bilime Giriş Seti’nin bugün, uluslararası camiada ve Londra’da temsilciliği bulunduğunu, ayrıca, Türkiye’yi İngiltere'nin en büyük bilim fuarında temsil ettiğini kaydetti.

ARIKOVANI GİRİŞİMCİNİN CAN SUYU

Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ertopuz, Turkcell'in iki yıldır faaliyetteki kitlesel fonlama platformu Arıkovanı'nın, girişimcilik ekosistemine "can suyu"  verdiğini belirterek, "Şimdiye dek, 6 binin üzerinde prototip seviyesindeki proje Arıkovanı’na ulaştı ve müteşebbisler platform aracılığı ile 4,6 milyon TL’nin üzerinde yardım topladı. Arıkovanı’nda fonlanan projelerin yaratıcıları, yaygın olarak, 20’li yaşlarda bulunuyorlar." dedi.

ARIKOVANI BÜTÇEYİ NEREDEN SAĞLIYOR?

Ertopuz, iki yıl önce faaliyete geçen Arıkovanı ile tüm müteşebbislerin, teknoloji projeleri için ihtiyaç hissedilen bütçeyi toplumdan alabildiklerini kaydetti.
Arıkovanı’nı bir aşama ileriye taşımak adına Arıkovanı Mağaza’nın tesis edildiğini anımsatan, Ertopuz, girişimcilere yeter düzey bütçe temin edebilmek için platform imkanı sunan Arıkovanı'nın, üretime geçen girişimcilerin ürünlerini satabilecekleri bir iklimi de tesis ettiğini belirtti.