Arçelik, Çerkezköy'de 500 milyon TL'lik yatırımla geleceğin akıllı televizyon fabrikasını kurdu. Arçelik Çerkezköy Elektronik Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısı, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Arçelik, tüketici elektroniği alanında Türkiye'nin son yıllardaki en önemli yatırımlarından birini hayata geçirdi. Fabrikanın günlük televizyon üretim kapasitesi 12 bin, yıllık televizyon üretim kapasitesi ise 3,2 milyon olarak planlandı.

Sürdürülübelir büyüme

182 bin metrekare alana kurulan Arçelik Çerkezköy Elektronik Fabrikası'nda dijital ve robotik teknolojilerle geleceğin televizyonları üretilecek. Bin 600 kişinin istihdam edildiği yeni fabrikanın, tüm otomasyon ve robot yazılımları Türk mühendislerce yapıldı.

Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, Koç Topluluğu olarak, ülkenin potansiyeline inanarak ve kalkınmayı hızlandıracak hamleleri kararlılıkla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çakıroğlu, "Son 5 yılda yapmış olduğumuz 35 milyar TL'lik yatırım bunun somut bir göstergesidir. Çerkezköy fabrikamız da bu inancımızın ve Arçelik'e güvenimizin yansımasıdır. 500 milyon TL yatırımla hayata geçirdiğimiz akıllı fabrikamız, sürdürülebilir büyüme ve dijital dönüşüm yolculuğumuzun önemli bir kilometre taşı olacak." diye konuştu.

Üretimin yüzde 65'i, 48 ülkeye ihraç edilecek

İki milyar dolara yaklaşan ihracatı ve ağırlıklı olarak dış pazarlardan sağladığı satış gelirleriyle şirketin, ülkenin ödemeler dengesine son beş yılda 2,5 milyar dolarlık pozitif katkı sağladığını vurgulayan Çakıroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"500 milyon lira yatırımla hayata geçirdiğimiz akıllı fabrikamız, sürdürülebilir büyüme ve dijital dönüşüm yolculuğumuzun önemli bir kilometre taşı olacak. Bugün, ülkemizin katma değeri yüksek ve rekabette fark yaratan teknolojik ürünler geliştirmeye ve dünya pazarlarına satmaya her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı var. Dünya standartlarındaki fabrikamızla, üretimimizin yüzde 65'ini, 48 farklı ülkeye ihraç edeceğiz."