Pres makinaları sektöründe 2002 yılından bu yana yer alan Germak Makina, geniş ürün yelpazesiyle 30 tondan 1000 tona kadar eksantrik pres imalatı yapıyor. Başakşehir Metal-İş sanayi sitesinde üretimini sürdüren Germak Makina deneyim ve bilgi birikimi ile yoluna emin adımlarla devam ediyor. 

BUTİK PRES UYGULAMASI

Turck ile Germak Makina arasında son yapılan projede standart mekaniğin dışında butik bir pres uygulaması gerçekleştirildi. Krank mili ile kavrama kasnağı arasındaki dar bölgede bir enkoder kullanılması gerekirken, standart milli enkoderler bu alan için hiç uygun değildi. Uzun vadede mekanik imkanlar düşünüldüğünde ise geleneksel milli enkoder kullanımı mümkün değildi. Burada devreye, Turck’un QR24 serisi temassız endüktif enkoderi girdi, aktarma mekaniğine ihtiyaç duymadan çok dar alanda temassız ve milsiz Turck QR24 enkoder sayesinde krank milindeki pozisyonun sisteme kolaylıkla alınması mümkün oldu.  

Projede kullanılan ve alışılagelmişin dışında, herhangi bir mekanik mil yada kaplin bağlantısı gerektirmeyen Turck QR24 serisi temassız endüktif enkoderinde, eksen kaçıklıkları, titreşim, salınım gibi sorunlar ile üretime, hıza direkt etki edecek kaplin kırılmaları, enkoder bozulmaları gibi olumsuzlukların önüne geçiliyor. Enkoder,   sistemde dönel hareketin ölçülmek istendiği alana monte edilen pozisyoner ile aktive oluyor, burada nominal olarak 1,5 ila 2,5 mm mesafelerinde temassız bir algılama sağlanıyor. 

Turck‘un QR24 endüktif temassız enkoderi, anahtarlama, analog, artımlı, SSI, CanOpen ve IO-Link çıkış gibi tiplerde üretiliyor. Ürün, gıda sektöründe kullanılabilmesi için paslanmaz çelik gövde olarak da üretilebiliyor.