Sanayide dijital dönüşüm konusunda doğası gereği pazara uzunca bir süredir katkı veren Turck, özellikle düşük adetlerde de verimli üretim, daha yüksek tesis müsaitliği ve son kullanıcı seviyesine uzanan iyi kalite güvencesinin sağlanması için veri ve haberleşme çözümleriyle üreticilere faydalar sağlıyor. Bu üç temel faydaya ulaşım için çeşitli teknolojiler geliştiren Turck, geçtiğimiz yıl RFID teknolojisini ele almıştı. 2019'da bir diğer anahtar teknoloji olarak IO-Link, akıllı ve üstün diagnostik özellikli sensörler ile nasıl esnek üretim sistemleri ve kestirimci bakım yaklaşımlarının mümkün olduğunu anlatıyor olacak.

IO-LİNK TEKNOLOJİLERİ NELER VAAT EDİYOR? 

IO-Link sensör/aktüatör ile bir giriş modülünün arasında noktadan noktaya bağlantıyı temel alıyor. Şimdiye kadar bu tür bağlantı sadece anahtarlama sinyalleri için kullanılmıştı ama artık IO-Link, 2 byte verinin 2 ms’lik bir çevrimde standart anahtar çıkışı ile beraber transfer edilmesine izin veriyor. Bu proses değerinin yanında parametreler ve diagnostik mesajlar gibi diğer bilgilerin değişimi de mümkün olmaktadır. Bu sensör ve aktüatörler ile son noktaya kadar üniversal bir haberleşmeyi sağlamaktadır. IO-Link kullanıcıları bir çok artıdan faydalanır, kısa ve özetle düşürülmüş makina maliyetleri, verimli prosesler ve artırılmış makina müsaitliği sıralanabilir.

Bu seneki seminer serisi kapsamında; Tekirdağ, İzmir, Bursa, İstanbul, Ankara, Adana ve Konya olmak üzere 7 farklı ilde IO-Link Teknolojisi ile Endüstri 4.0 konulu etkinlikler aşağıdaki takvimde gerçekleştirilecek. Seminerlere kayıt için markanın web sitesinden yapılabiliyor. 


19 Şubat 2019      Tekirdağ/Çorlu    Silverside Otel
19 Mart 2019         İzmir                   Sheraton Otel
16 Nisan 2019       Bursa                 Sheraton Otel
11 Haziran 2019    İstanbul              Green Park
17 Eylül 2019        Ankara                Crowne Plaza
22 Ekim 2019        Adana                Sheraton Otel
19 Kasım 2019      Konya                Ramada Plaza Otel