Bu yıl SPS IPC Drives Fuarı'nda Turck, bulut altyapısına kablosuz bağlantı ile bağlanma imkanı sunan universal IoT kablosuz ağ geçitlerini tanıttı. Cloud ağ geçidi ürünü, makinaların ve tesislerin yanı sıra uzak konumlardaki ölçüm noktalarının basitçe otomasyon ağlarına entegre edilmesini sağlar. Geniş arayüz yelpazesi ile TCG20 Serisi, endüstriyel otomasyon gereksinimlerine özel olarak tasarlanmıştır.

UMTS, çift bantlı Wi-Fi ve UMTS ile Wi-Fi’nin eş zamanlı olarak çalışabildiği üç farklı kablosuz ürün mevcut. Ağ ve protokol aralığı otomasyon altyapısı açısından daha da büyük; bir adet seri RS232 / RS485 portu, bir CAN portu ve beş adede kadar Ethernet portu. Cihazlar, CANopen'in yanı sıra Modbus TCP'yi ve Modbus RTU'yu master ve slave, OPC UA'yı hem istemci hem de sunucu tarafında Codesys ağ değişkeni olarak destekliyor.

Entegre web sunucusu, açık bir şekilde tasarlanmış grafik menüleri ile herhangi bir programlama bilgisi olmaksızın çevrimiçi olarak ağ geçitlerinin yapılandırılmasını sağlıyor. EDGE-PLC editörü, basit kontrol görevlerinin dışında senkron veya olay odaklı veri iletimi için verilerin önceden işlenmesini yönetir. UMTS operasyonundaki cep telefonu maliyetleri makul sınırlar içinde tutulur.

TURCK BULUT ÇÖZÜMLERİNİ GENİŞLETİYOR

TCG20 Serisi'nin kablosuz ağ geçitleri, Turck'un bu yaz sunduğu Turck Bulut Çözümleri ürününü genişletiyor. Tüm bulut kavramı, ağ geçitlerine benzer bir değişken yapıya sahiptir ve ayrıca endüstriyel otomasyonun özel gereksinimleri için optimize edilmiştir.