ENOSAD (Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği) Başkan Yardımcısı Tunç Atıl, ST Endüstri Medya'ya özel ENOSAD'ı, sanayinin dijital dönüşümündeki rolünü ve dernek bünyesinde hayata geçirilen Genç ENOSAD yapılanmasını anlatan bir yazı kaleme aldı. Atıl'ın yazısını aşağıda siz değerli okuyucularımıza sunuyoruz.

***

Üyesi olmaktan onur duyarak hizmet vermeye çalışanlardan biri olduğum, endüstriyel otomasyon ve proses kontrol alanlarında sektörün önde gelen yerli ve yabancı menşeli firmalarının bir araya gelerek 2004 yılında kurduğu ENOSAD Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği, sanayiye yüksek teknoloji mühendislik ve otomasyon çözümleri sunan 100’ü aşkın firmanın ülke içerisindeki en önemli temsilcisi konumundadır. 

Yönetim kurulu toplantılarında asil, yedek ayrımı yapmaksızın geniş katılımla bir araya gelen ENOSAD bünyesinde, her yönetim döneminde kurullar oluşturulur. Robotik ve mekatronik ile endüstriyel proses kontrol kurullarında, yurtiçi yatırımlarda katma değeri yüksek mühendislik hizmetleri için yurtdışına yüksek bedeller ödemek yerine, ülkemizdeki teknik insan gücünün değerlendirilmesi ve geliştirilmesi yönünde ilgili Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları nezdinde çalışmalar yürütülmektedir. 

Üye ilişkileri kuruluyla, alanında saygın, yeni firmaların da üyeliğe kazandırılması yanında, fuar kuruluyla sektörel fuarlar düzenleyen, akademik kurulu sayesinde 11 üniversitenin katılımıyla üniversite-sanayi işbirliğine de örnek olan ENOSAD; kartların yeniden dağıtıldığı günümüz koşullarında, inovasyon ve 2014 yılında düzenlediği “Uluslararası İleri Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Kongre ve Sergisi”nde kavram olarak ilk kez ülke gündemiyle tanıştırdığı “Sanayide Dijital Dönüşüm” kurulları ile de öncü rolünü sürdürmektedir. 

Tam da bu noktada, dijital dönüşüm konusunda en güncel bilgiye sahip, geleceğimizi şekillendirecek olan gençlerin katkısı çok değerlidir. Yukarıda anlatılan faaliyetler, ENOSAD çatısı altında firma sahipleri ve yöneticileri tarafından gönüllülük temelinde yürütülürken, kurulların içinde onları destekleyecek, yeni ve farklı bakış açıları kazandıracak, ileriye taşıyacak gençlerin de mutlaka bulunması düşüncesinden hareketle “Genç ENOSAD”ın temellerini attık. 

Profesyonel çalışma yaşamında belirli aşamaları geride bırakmış; ara kademe yöneticilik düzeyinde en zor görev olan, yönetimin talepleriyle genç kuşağın beklentileri arasında denge kurabilen; geleceğin üst düzey yönetici adayları arasından, 35 yaş altı gençlerle yola çıktık. “Genç ENOSAD”ın kapısı, ENOSAD üye firmalarını temsil edenlerin yanında benzer oluşumlarda deneyim sahibi, katkı sunacağına inanan ve istekli olan tüm gençlere açık.

ROBOTLU TEZGAH BESLEMEYLE YÜZDE 25 VERİMLİLİK ARTIŞI SAĞLIYOR ROBOTLU TEZGAH BESLEMEYLE YÜZDE 25 VERİMLİLİK ARTIŞI SAĞLIYOR

Bu aşamada, herkese açık çevrimiçi periyodik sunumlar ve eğitimler yanında, ayda bir kez sanayi kuruluşlarını ziyaret programlarında bir araya gelen “Genç ENOSAD” üyeleri; kurul toplantılarına katılım ve yönetim kurulu toplantılarında dönüşümlü temsil ile giderek daha etkin çalışmalar yürütmekte ve sektörün geleceğini kurgulamaya destek olmaktadır.