Otomasyon teknolojisinin tüm gereksinimlerine odaklanan her iki ürün grubu da, kullanıcı için avantajlı olduğu bilinen özellikleri sunuyor: her ağda, her ortamda, kolay kurulum, sağlam dizayn, hızlı veri transferi gerçekleştiriyor.Phoenix Contact Elektronik Tic. Ltd. Şti.Kontrol & Endüstri Çözümleri Ürün Grubu Pazarlama ve Teknik Servis Sorumlusu Alpay Samen Axioline I/O sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

AXIOLINE I/O SİSTEMİ NEDİR?

Modern otomasyon teknolojisi uygulamalarında sinyal transferinin kalitesi, hızı ve senkronizasyonu konusundaki ihtiyaçlar giderek artarken, sofistike kavramların yardımıyla kurulum, devreye alma ve hata giderme maliyetleri azaltılması gerekiyor. Tam da bu nedenle Phoenix Contact, eş merkezli olmayan sinyalleri tüm bus sistemleri üzerinden alabilmek için, Axioline I/O sistemini geliştirdi. 

Otomasyon teknolojisinin ilk dönemlerinde, yapı parçalarının tepkime süresi ve güvenilirliği temel beklentiyi oluşturuyor, buna karşın güncel kumanda teknolojisi ile, yüzlerce sinyalin birkaç milisaniyelik bir periyod dahilinde işlem gördüğü ve aktarıldığı sistemler projelendiriliyordu. Günümüzde ise çeşitli bus ve mühendislik sistemleri ile yapılan kumandaların çeşitliliği, kurulum ve devreye alma söz konusu olduğunda makina ve sistem geliştiricilerine çeşitli zorluklar getiriyor. Bir sistem yöneticisi, örneğin Profinet ve bununla ilgili PLC'yi öngörürken, bir diğeri kendi çözümünde Ethernet/IP tercih ediyor. 

Sistemi kuranlar, devreye alanlar ve servisler, her Remote-I/O sistemi için elektrik besleme ve arıza teşhis konseptleri, kurulum talimatları, yerel bus davranışı, ağ mekanizmaları ve daha birçok bileşeni bir arada başarmalıdır. Bir sistem yapısı IP20 ve IP67 bileşenlerinden oluşması durumunda, başka üreticilerin aynı şekilde desteklenmeleri zorunlu olan cihazları kullanılabiliyor. 

Bu gelişmeyi baz alan Phoenix Contact, Axioline I/O sistemiyle bir bileşen yaklaşımını takip ediyor. Sistem yöneticisi, bir kumanda öngördüğü takdirde, makina ve sistem geliştiricisine Remote-I/O sisteminde çoğunlukla serbest seçim olanağı tanımalı. Blok yapı tarzındaki IP67 destekli Axioline E ve ayrıca koruma türü IP20 olan modüler yapılı Axioline F ile bundan sonra kullanımı kolay, dizaynı sağlam ve veri transferi hızlı, kendini kanıtlayan bir çözüm sunuluyor.