Yeni yılda yeni bir sisteme geçmeye karar verdiklerini söyleyen Ayhan Öztürk; "Uzun bir zamandan beri araştırmalarımız ve firmalar ile görüşmelerimiz devam etmekte idi.  Sonunda Cainas ERP’yi seçerek çalışmalara başladık" dedi.

LONCA A.Ş. Genel Müdürü Ayhan Öztürk, yakın dönem ERP yatırımlarıyla ilgili dergimize açıklamalarda bulundu. Öztürk; "2005 yılından itibaren kullandığımız ERP sistemimiz günün koşullarını karşılayamadığından 2018 yılı için yeni bir sisteme geçmeye karar verdik. Uzun bir zamandan beri araştırmalarımız ve firmalar ile görüşmelerimiz devam etmekte idi.  Sonunda Cainas ERP’yi seçerek çalışmalara başladık. 

Birkaç modelle başlayan imalatlarımızı yaklaşık 500 modele çıkardık. Artan iş hacmi özellikle imalat ham madde ve yarı mamul girişlerinde yeni, güncel bir sisteme geçmemize tetikleyici oldu. Onaylı tedarikçilerimizden gelen ham madde, yarı mamul ve hizmet alımlarımızda ihtiyaç belirlemeden siparişe, depo girişinden imalata kadar olan süreçlerimizi  kalite kontrol gözetiminde ERP sistemi üzerinden yöneteceğiz. 

Sipariş üzerinden imalat yapmamızın yanında standart modellerimiz de olduğu için satış grubunun mobilize olmasını sağlayarak müşterilerimize daha hızlı ürün temin etmenin yanında , servis ve devreye alma süreçlerimizi de güçlendireceğiz. Barkodlu ürün muhafazaları ile ürünlerin izlenebilirliği sürecimizi daha da güçlendiriyoruz.

Canias ERP’yi seçerken davrandığımız titiz çalışmayı sisteme adapte olurken de göstererek 2018 yılın başında başlamak için çalışıyoruz" dedi.

ISO 9001:2015 kalite sistemine geçiş sürecinin de devam ettiğini vurgulayan Ayhan Öztürk, "Ayrıca ATEX sertifikalı ürünlerimiz için kalıp yatırımlarımız devam etmekte. Türk sanayicinin ihtiyacı olan ATEX sertifikalı seviye , akış ve sıcaklık sensörlerini üreterek dışa bağımlılığı önlemek ana hedeflerimizden biridir. Bu süreci yerli imalatı destekleyen müşterilerimiz sayesinde sağlıklı bir şekilde devam etmektedir" dedi.