Genelkurmay Plan ve Prensipler Başkanı Tümgeneral Reha Ufuk Er, savaşan bir ordu olduklarının altını çizerek, iyinin düşmanının mükemmel olduğu, sözünü anımsattı. 
Mikro karınca, arı drone ve robot katır gibi ileri teknolojilere, TSK bir an önce ulaşması gerektiğini vurgulayan Er, “Mükemmeli ararken mümkünü kaçırıyoruz. İleri teknolojili ürünler en hızlı biçimde kullanımımıza verilmeli. Çünkü biz her gün savaşan bir orduyuz” dedi.

TSK: YAPAY ZEKA ÇABALARIMIZI BİRLEŞTİRELİM!

Er, anılan ileri, yenilikçi teknolojilerin, dünya gündeminde olduğunu ve Türkiye’nin bundan geri kalmasının düşünülemeyeceğini vurguladı. Yapay zekâ kavramının terördeki yerini sorgulayan panelde, konuşan Er, yapay zekâ için harcanan enerjilerin birleştirilmesini istedi. Artık savaşlarda hesaba katılması gereken, asıl oyuncunun da, yapay zekâ olduğunu kaydetti.

ASKER, YAPAY ZEKA TEMELLİ EĞİTİLMELİ

İnsanın yetmediği her alanda yapay zekâdan yararlanılması gerektiğini savunan Er, teröristin de teknolojiyi yakından takip ettiğine işaret ederek, “Makina hızında düşünüp, hareket etmeli ve uygulamaya almalıyız. İHA sistemini, an be an güncelleyerek gitmeliyiz. İstihbari noktada da klasik eşik aşıldı. Sahadan, anlık olarak yüksek teknolojiyle bilgiyi alıp, analiz etmeli ve bu sistemi sürdürülebilir olmalıyız.
Belden aşağı giydirilebilir iskelet teknolojisi ile dört kat daha fazla yük ve hızla koşmak mümkün. Robot katırın yaralınızı alması, ya da patlayıcı yüklü arı ‘drone’ların savaşın seyrini değiştirmesi mümkün” dedi. 
Er, asker ve personelin de, yapay zekâ temelli yeniden eğitilmesine ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.