Kazaları engelleyecek Toyota Safety Sense’de, Sakarya’da, Corolla ile birlikte üretilecek. Kazaları yüzde 70 azaltan sistemin üçüncü jenerasyon çalışmaları başladı.

Türkiye'de üretilecek Yeni Corolla hibrit’te, güvenlik, en yüksek seviyede bulunuyor.

TOYOTA SAFETY SENSE SAKARYA'DA STANDART

Hibrit’te standart olarak sunulan sistemle, gece yaya algılama özelliğinden, burun buruna çarpışma önleyici sisteme, hız sabitleyiciye, otomatik yönlendirme desteğinden, şerit takibe ve otomatik uzun fara kadar bir dizi ileri teknoloji bulunuyor

Toyota'nın geliştirdiği Toyota Safety Sense, kaza önleyici sistemiyle yüksek güvenlik sistemi 10 milyon araçta kullanılıyor.

Toyota, geliştirdiği kaza önleyici ve kazaların şiddetini azaltan sistemi Toyota Safety Sense’i 3,5 yılda 10 milyon araçta sunmayı başardı.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, yılda 1,24 milyon  kişinin yaşamını yitirdiği, 50 milyon insanın ise sakatlandığı trafik kazalarını sıfıra indirme hedefiyle, teknolojik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

10 MİLYON ARAÇ KAZALARA, DUR, DEDİ

Toyota, bu hedef doğrultusunda kaza önleyici ve kazaların şiddetini azaltan ileri teknoloji sistemi Toyota Safety Sense’i 3,5 yıl gibi kısa bir sürede 10 milyon araçla buluşturdu. İlk defa 2015’te test edilen sistem, 2018 nihayetlenmeden, Japonya’da 3 ve Kuzey Amerika’da 5 milyon araçla daha buluşturulacak.

Üç yıl önce ilk kez, Corolla ile tanıtılan Toyota Safety Sense, bugün Japonya, ABD ve Avrupa’da satılan Toyota modellerinin yüzde 90’ında standart olarak veriliyor.

Sistemin kullanıldığı bölgelerde de, kazaları önleme, hasar ve yaralanmaları azaltmada başarısı kanıtlanmış durumda.

Sistemin, arkadan çarpmaları yüzde oranında azalttığı, akıllı sonarla bu oranın yüzde 90’a kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Üç yıllık geri dönüşler sonrasında, bu yıl Toyota Safety Sense’i ikinci jenerasyonu ile daha gelişmiş algılama sensörü ve yüksek performans sergilediği teyid edildi. Sistemin sonraki safhada, yayalara karşı daha hassas bir sistemi devreye alacağı ve bunun burun buruna kazaları da önleyeceği gelen bilgiler arasında.