Japonya merkezli Toyo Ink Group’a bağlı olan Toyo Matbaa Mürekkepleri, her yıl açıklamış olduğu İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 2019 yılı verilerine göre Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde geçen yıla göre 50 basamak yükselerek 250'nci sırada yerini aldı.

İstanbul Sanayi Odası’nın, şirketlerin finansal verilerini ve çalışan sayılarını dikkate alarak yapmış olduğu anket sonucunda açıklanan İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde Toyo Matbaa Mürekkepleri, 2017 yılından itibaren istikrarlı yükselişini sürdürerek 250’nci oldu.

Kısa bir süre önce mürekkep sektöründe ‘TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazanan ilk ve tek sanayi kuruluşu olan firma, son olarak İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde geçen yıla göre 50 basamak yükselerek büyük bir başarıya daha imza attı.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde gazete, dergi, ambalaj ve basım sektörlerinin ihtiyaçlarına en uygun çözümü sunacak ürünleri uzman kadrosuyla üretimini sürdüren ve gerçekleştirmiş olduğu yatırımlar ile ihracat hedefini büyüten şirket, listedeki yükselişi ile kararlılığını bu bir kez daha kanıtladı. 

"YERİMİZİ DAHA DA YUKARIYA TAŞIYACAĞIZ"

Ambalaj ve basım sektörlerine hizmet sunan Toyo Matbaa Mürekkepleri CEO’su Yakup Benli, üretim alanında yer alan en büyük kuruluşları tespit ederek Türk sanayinin gelişimine ve geleceğine yönelik yol haritası belirlenmesine katkı sağlayan İSO İkinci 500 araştırmasını son derece önemsediklerini belirterek, konuya ilişkin şunları kaydetti: 

“Şirketimiz, başta Türki Cumhuriyetler ve Avrupa olmak üzere Afrika, Ortadoğu ve Rusya bölgeleri için Toyo Ink Group’un üretim ve satış üssü konumundadır. Paydaşlarımız ile iletişimimizden, iş ortaklarımıza satış öncesi ve sonrası sunduğumuz hizmetlere kadar her adımda hedefimiz, çözüm ortağı olmak ve kalite ile farklılaşmak. Her zaman ürün ve iş geliştirme süreçlerinde dünya çapında uyum yakalamayı amaçlıyoruz. Kalite sistemlerini hayata geçirebilen, inovatif fikirleri toplayabilen, vizyoner bakış açılarını değerlendirerek Türkiye ekonomisine maksimum katkı sağlayabilme sorumluluğumuzla, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasındaki yerimizi daha da yukarıya taşıyacağımıza inanıyorum.”