Testo, kalite beklentisi ve süreçleri, standartlar ve kanunlar aracılığıyla sıkı denetim altında olan gıda ve ilaç sektörlerinde müşterilerin kalite dokümanlarını dijitalize ediyor ve ilgili süreçlerde ihtiyaç duyulabilecek ölçümleri kendi ölçüm cihazlarımız ile dijital kalite sistemine dahil edip, ölçüm sonuçlarının otomatik olarak ilgili kalite dokümanlarına aktarımını sağlıyor. Testo Türkiye Satış Direktörü Özgür Küçükhüseyin sorularımızı şöyle yanıtladı. 

İş gündeminizi öğrenebilir miyiz?  

Yıl sonu itibarı ile gündemimiz, var olan müşterilimiz ile ilişkilerimizi güçlendirmek, geçtiğimiz ekonomik dalgalanmanın piyasalarda yarattığı, bekleme durumuna karşı, var olan müşterilerimize alternatif ödeme çözümleri ile satış sonrası (servis ve kalibrasyon) hizmetlerimizi etkin şekilde tanıtarak, sürdürülebilirliği sağlamak ve yeni uygulama ve stratejik pazarlar belirleyerek, bu konularda daha etkin tanıtımlar yapmaktır.

Türkiye'de sunduğunuz yüksek katma değerli çözümler nelerdir? 

Özellikle gıda ve ilaç sektörleri için,  ölçüm sistemlerimizi kullanarak “çözüm” adı altında, müşterilerimizin kalite süreçleri ile birebir uyumlu fırsatlar ve projeler yaratmak amacındayız. Daha açık ifade ile, kalite beklentisi ve süreçleri, standartlar ve kanunlar aracılığıyla sıkı denetim altında olan bu sektörlerde, müşterilerin kalite dokümanlarını dijitalize ediyor ve ilgili süreçlerde ihtiyaç duyulabilecek ölçümleri kendi ölçüm cihazlarımız ile dijital kalite sistemine dahil edip, ölçüm sonuçlarının otomatik olarak ilgili kalite dokümanlarına aktarımını sağlıyoruz.

Bunun avantajı, baştan sona ilgili süreçlerin kalite dokümantasyon, eylem planı ve performans değerlendirmesinin kolayca ve istenilen herhangi bir anda, dünyanın herhangi bir yerinden ulaşılabilir olmasını sağlamaktır. Bu da süreç analiz ve performans yönetimi için harcanan ciddi zaman kayıplarının en aza indirilmesine, kök sebep analizinin etkin ve hızlı bir şekilde yapılamasına olanak sağlayacaktır.

Sektöre kattığınız ayrıcalıklar ve ilkleri paylaşır mısınız? 

Müşterilerimize sadece satış danışmanlığı değil, aynı zamanda ihtiyaç duydukları eğitim, teknik servis ve akredite kalibrasyon hizmetlerini de sunuyoruz. Bu konuda örnek vermek gerekirse, baca gazı analiz cihazları için akredite kalibrasyon (TÜRKAK onaylı) hizmeti sunan ilk firmayız. Ayrıca, yukarıda bahsettiğimiz yüksek katma değerli ürünler ve yazılımlar hususunda satış, montaj, devreye alma, eğitim ve satış sonrası teknik servis desteği vererek “komple çözüm” sunan ilk firmayız.