Tesla, Çin’deki üretim kapasitesini iki katına çıkartmak için Shanghai’de yeni bir fabrika daha kurmak istiyor. Söz konusu tesisin oluşturulmasına yönelik çalışmalara gelecek ay başlanacağı bildirildi. Yeni tesiste üretilecek araçlar da hem Çin Halk Cumhuriyeti’nin yerli piyasasına hem de ihracata tahsis edilecek.

KİLSAN TAM OTOMATİK LENTO ÜRETİM TESİSİNİ DEVREYE ALACAK KİLSAN TAM OTOMATİK LENTO ÜRETİM TESİSİNİ DEVREYE ALACAK

Kulislerde fabrika üretime başlar başlamaz Amerikalı elektrikli araç üreticisinin Çin’de senelik 2 milyon kadar binek arabası üreteceği konuşulmakta. Tesla bu konuda bir görüş bildirmediği gibi, Shanghai yöneticileri de soruları şimdilik cevapsız bıraktı.

Çin’de 2 milyon araçlık bir üretim kapasitesi ile Tesla, ülkede yerleşik diğer otomobil üreticilerinin kapasitesini geçmiş olacak. Nitekim Çin’de 2021 senesinde Toyota 1,6 milyon, GM 1,4 milyon otomobil üretimi gerçekleştirdi. Volkswagen ise 2023 yılına kadar bir milyon araç üretimi yapmış olacak.

Tesla, mevcut Shanghai tesisini, 2018 senesinde inşaatın bitmesinin üzerinden bir yıl geçmeden işletmeye başlamıştı. Şu anda bu tesiste yaklaşık senelik bir milyon birim otomobilin üretimi gerçekleştiriliyor. Bu arada Shanghai, Almanya ve Japonya gibi, Çin’in toplam otomobil ihracatının yaklaşık yarısını alan ülkeler başta olmak üzere dış pazarlar için önemli bir ihracat limanı oluşturuyor.