Telemecanique Sensors tarafından 2015 yılında piyasaya sürülen kablosuz ve pilsiz nihayet şalteri teknolojisi artık piyasadaki en kompakt gövde opsiyonunu da sunuyor. Minyatür gövde opsiyonu ile bu son teknoloji nihayet şalterleri, algılama uygulamalarında devrim yaratmaya devam ediyor!

KABLOSUZ TEKNOLOJİ

Telemecanique Sensors ‘ün geliştirdiği kablosuz ve pilsiz şalter teknolojisi, kablolamanın zor, maliyetli ve istenmediği koşullarda, makinelere hareket özgürlüğü kazandırır. Kontaksız yapısı sayesinde bakım maliyetlerinizi de büyük ölçüde azaltır. Operatör veya uygulama da aktüatör(kafa) harekete geçtiğinde mekanik enerji radyo sinyaline dönüştürülür. Oluşan radyo sinyali bir veya daha fazla alıcıya iletilir. 32 adete kadar kablosuz nihayet şalterinin bağlanabildiği alıcılar tüm endüstriyel uygulamalarda daha fazla hareket özgürlüğü sağlarken saha içerisinde oluşan kablolama ve işçilik maliyetlerini düşürür.

KOLAY MONTAJ

Kablosuz ve pilsiz nihayet şalterlerinin gövde boyutları mevcut şalterlerin yerine kolayca adapte olacak şekilde tasarlanmıştır. Yeni OsiSense XCMW minyatür gövde opsiyonu kolayca var olan minyatür gövdeli nihayet şalterlerinin yerini alabilir.

ENERJİ AÇISINDAN VERİMLİ VE ÇEVRE DOSTU

Kendi enerjisini üretir, bu nedenle pil değiştirme veya pil geri dönüşüm maliyetleri yoktur. Kablosuz ve pilsiz nihayet şalterleri farklı kafa tipi yelpazesine sahiptir. Vericinin ( kablosuz şalter) alıcı ile eşleştirilmesi bir kaç dakika süren 4 adımlı bir işlemle yapılır. Vericiler iki tip alıcı ile eşleşebilir: yerel kontrol için temel bir PNP çıkışlı monostable veya uzaktan izleme için Ethernet TCP / IP portlu erişim noktası. 

Telemecanique Sensors,  XC kablosuz ve pilsiz nihayet şalterleri çok çeşitli uygulamalarda kullanılabilir ve her gün yeni kullanımlar ortaya çıkmaktadır. Örnek olarak; uzak konumlardaki varlık/yokluk bilgisi, konum veya seviye algılama, sistemin dönen veya hareketli parçalarını ve uzaktan kumanda uygulamalarını içerir.