Dünya genelinde evden uzaya kadar birçok farklı faaliyet alanında öncü teknolojiler geliştiren Mitsubishi Electric, kuruluşunun 100. yıldönümünü kutluyor.

1 ASIRDIR FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Firma, 1921 yılında Japonya'da başladığı faaliyetlerinde 2021 yılı itibarıyla müşterilerine, bir asırdır ürün ve çözümler sunmanın gururunu yaşıyor.

Geride bıraktıkları bir asırlık faaliyet geçmişlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Şevket Saraçoğlu, dünya çapında olduğu gibi Türkiye’de de enerji verimli, çevreci, yenilikçi ürünleri ve ileri teknoloji çözümleriyle evden uzaya kadar çok sayıda sektöre özel teknolojiler geliştirdiklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“1921 yılında Japonya’da ticari faaliyetlerine başlayan şirketimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Şirketimiz, 100 sene boyunca tarihe tanıklık etti. Son olarak, geçen sene tüm dünyayı etkisi altına alan zorlu ve öngörülemeyen pandemi döneminde de faaliyetlerimize hız kesmeden devam ettik. Bu yeni normal dönemde; çalışanlarımız, iş ortaklarımız ve toplum sağlığına öncelik verdik ve şirketimizde tüm önlemleri alarak faaliyetlerimizi sürdürdük. Tüm zorluklara rağmen dünya çapında olduğu gibi Türkiye’deki iş ortaklarımıza ve tüketicilerimize de inovatif ürün ve çözümlerimizle en iyisini sunmak üzere çalıştık.” 

100. YILA ÖZEL LOGO TASARLANDI

Kuruluşundan bugüne kadar geçen 100 yıl boyunca toplumun sürekli değişen sorunlarına bütüncül çözümler sunmak adına iç ve dış paydaşlarını bir araya getirmek için çalıştıklarının altını çizen Saraçoğlu, 100. yıla özel olarak tasarlanan logolarıyla ilgili bilgiler verdi.

İlk bakışta kırmızı ve beyaz çizgilerden oluşan bir desen olarak görülen logoda daha dikkatli bakıldığında ‘100’ sayısı doğduğunu ve ters çevrildiğinde de 100 sayısının okunduğunu aktaran Saraçoğlu, "Üzerinde çok çalışılan 100. yıl dönümü logomuz, Mitsubishi Electric Group’un olaylara farklı bakış açılarından yeni değerler üretme yaklaşımını güçlü bir şekilde temsil ediyor. Her hareketimizi güçlendiren ‘Changes for the Better’ ilkemiz, Türkçe ifadeyle ‘Daha İyisi İçin Değişim’ hedefimizle önümüzdeki 100 yıl boyunca da sürekli ve hız kesmeden kararlılıkla daha iyi bir gelecek için çalışacağız.” şeklinde konuştu. 

"100 SENE DAHA ÇAĞIN ÖTESİNE TAŞIYACAĞIZ"

Eski normalin 2021 yılında olmadığını, dönüşüm ve değişimin ivme kazandığını kaydeden Saraçoğlu, “Dünya giderek daha dramatik değişikliklerle karşı karşıya kaldığı için yeniden önümüzdeki 100 yıla bakmalıyız. Kuruluşumuzdan bu yana pek çok zorlukla karşılaştık ancak insan yaşamını iyileştirmeye olan bağlılığımız 100 yıldır değişmeden kaldı. Grubumuz, dünya çapında 150 bin çalışanıyla etkin ve sürdürülebilir bir toplumun gerçekleştirilmesine katkıda bulunarak büyümeye devam ediyor. Türkiye’de de klimadan taze hava cihazlarına, veri merkezi soğutma sistemlerinden izleme ve yönetim sistemlerine, fabrika otomasyonu sistemlerinden  endüstriyel ve kolaboratif robot teknolojilerine, CNC mekatronik sistemlerden asansör ve yürüyen merdivenlere, ulaştırmadan enerji sistemlerine, yarı iletken cihazlardan otomotiv ekipmanlarına, havalimanlarına özel radar teknolojilerini de kapsayan kamu sistemlerinden uydu ve uzay sistemlerine kadar pek çok farklı sektörde çığır açıcı teknolojilerimizle iş ortaklarımızı ve tüketicilerimizi bir 100 sene daha çağın ötesine taşıyacağız.” dedi.

"EKONOMİYE VE İSTİHDAMA KATKI SAĞLAMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Saraçoğlu, firmalarının 100. yaşını kutladığı 2021'de de insana ve çevreye dost, yeni normalleşmeye uygun ileri teknolojiler geliştireceklerini aktararak, inovatif ürün ve çözümleriyle öncü olmak, yatırımlarla Türkiye'nin yaşam kalitesini artırmak, istihdama, Türkiye ekonomisine ve topluma katkı sağlamak hedefiyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Kendilerine destek olan bütün paydaşlarına teşekkürlerini sunan Saraçoğlu, yeni yaşlarında farklı bakış açılarına daha fazla odaklanacaklarını, paydaşların beklentilerinin daha iyi tanımlanması adına şirketin "Kurumsal Felsefe Sistemi"nin de güncellendiğini belirterek sözlerini noktaladı.