Türkiye’nin üçüncü büyük elektronik üreticisi ve ihracatçısı olarak,  Sunny markası ile Türkiye’nin adını dünyaya tanıtan Atmaca Elektronik, 'ihracat açılımı'yla büyük bir hamle başlattı. Atmaca Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, 'ihracatta açılım dönemi'nin en büyük aşamasının Almanya’da kurulacak ofislerin oluşturacağını söyleyerek, bu ofislerin hemen ardından Güney Amerika bölgesinin yanı sıra Fransa, İtalya ve İspanya’da kurulacak ofislerle tüm Avrupa’da yer almayı planladıklarını açıkladı. Sunny Elektronik şemsiyesi altında televizyon, ses sistemleri, uydu sistemleri, başta olmak üzere mini ve ev tipi elektrik süpürgesi, çay makinası, ketle,  aspiratör, derin dondurucu, buzdolabı, elektrikli şofben, klima gibi ürünlerin satış ve üretimini gerçekleştiren Atmaca Elektronik, dünyanın dev markalarına gerçekleştirdiği üretimlerle 2019 yılında ihracat çalışmalarına devam edecek. 

SUNNY, TELEVİZYON İHRACATINDA ÜÇÜNCÜ SIRADA

Sunny Elektronik'in ihracat çalışmalarında yükselen bir başarı grafiği sunduğunu kaydeden Atmaca, hedefleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Turquality programı kapsamında televizyon ihracatında üçüncü sıraya yükseldiklerini, Ar-Ge merkezinin üstün gücüyle ihracattaki hedeflerinin yükseldiğini vurguladı. Atmaca, Marka Destek Programı ile birlikte 78 ülkeye ihracat yaptıklarını, 2019’da bu rakamın da üzerine çıkmayı hedeflediklerini anlattı. 

Adem Atmaca, 2005 yılında 50 milyon dolarlık yatırımla faaliyete geçen tesiste, 110 bin metrekarelik alanda seri üretime başladıklarını, Sunny Elektronik markası altında televizyon, elektrik süpürgesi, küçük ev aletleri ve uydu üretimi olmak üzere dört ana grupta üretim yaptıklarını söyledi. Türkiye’nin ilk yerli markası Jumbo'yu züccaciye devi haline dönüştürmeyi başardıklarını da sözlerine ekledi.