Ön imalatı yapılmış veya dökülmüş rotor çiftleri için ayrı işleme adımlarını özel üretim JUMAT 6L 40-30 makinasında birleştirdiklerini söyleyen Erarslan, “Rotor çiftlerini artık tek bağlamada işleyebiliyoruz” dedi.  Yakın dönemde otomobil, tarım makinaları, ağır vasıta aksamları, dişli, elektrik motorları, kesici takımlar, rulman, hidrolik, kompresör, pompa ve redüktör sektörlerine odaklandıklarını söyleyen Erwin Junker Makine Türkiye Müdürü Mehmet Erarslan sorularımızı yanıtladı. 

Junker Grup, Türkiye’de 2021 yılının ikinci yarısına nasıl bakıyor? Gündeminizde neler var? 

2021 yılının ikinci yarısına pozitif bakıyoruz. Bu pozitif bakışımızı, müşterilerimizden aldığımız geri dönüşler ve gelecekteki yatırım kararlarını paylaştıklarında da görüyoruz. 2021 yılının 2. çeyreğinden başlayarak JUNKER Makine ve Grub Şirketimiz olan LTA Filtrasyon Sistemlerinde de teklif taleplerinde büyük artışlar olmuştur. Gündemimizde yeni teknoloji taşlama makina konseptlerimiz var, bu yeni teknolojileri müşterilerimizle paylaşacağız ve sunduğumuz yeni makina konseptleri ile müşterilerimizin ihtiyaçlarını gidermeyi hedefliyoruz.  

Türkiye’de yeni hangi taşlama tezgahlarınızı kullanıma sundunuz? Özellikle hangi uygulamalarda kullanılıyor ve ne gibi avantajlar sağlıyor? 

Birçok makina kullanıma sunduk, kısa bir özet paylaşmak isterim. JUCRANK makinamız, krank mili taşlama makinasıdır ve bu makinada üretilen ürünler motorlarda, kompresörlerde ve pompalarda kullanım alanı bulmaktadır. JUCAM makinamız, kam mili ve kam taneleri veya eksantrik iç ve dış taşlama makinasıdır ve üretilen ürünler birçok alanda kulanım görüyor; ağırlıklı olarak motorlarda ve pompalarda diyebiliriz.  JUPITER puntasis taşlama makinasıdır ve üretilen parçalar neredeyse bütün sektörlerde kullanım buluyor. Kesici takım sektöründe FLUTEMAT makinamız kılavuzlara kanal açmak için kullanılıyor ve bir sonraki adımda TAPOMAT makinamız devreye giriyor ve kılavuzlara diş ve pah şekillerini taşlıyor. Bilgisini paylaşmış olduğum bu makinalar yüksek kalitede ve olabilecek en kısa sürede üretim yapıyor, bu da ürün maliyetini düşürmede büyük rol oynuyor aynı zamanda da kaliteden ödün verilmediği için müşterilerimizin dünya piyasalarında rekabet etmede elini kuvvetlendiriyor. JUNKER Makinaları; performans, hassasiyet, sürdürebilirlik ve proses güvenliği en yüksek olmasıyla tanınır.     

Türkiye’de 2021’de hangi sektörlere odaklanıyorsunuz? 

Otomobil, ağır vasıta aksamları, dişli, elektrik motorları, kesici takımlar, tarım makinaları, rulman, hidrolik, kompresör, pompa ve redüktör sektörlerine odaklanıyoruz.  

Taşlama tezgahı seçiminde hangi kriterler öne çıkıyor? 

Performans, hassasiyet, sürdürebilirlik ve proses güvenliği. Makina maliyetinin de bu kapsamda değerlendirilmesi gerekmekte. Sadece fiyat bazlı odaklanmaların, yakın gelecekte yanlış yatırım olduğunu fark eden müşterilerimizin geri dönüşlerinden deneyimledik. Ve Türkiye’de JUNKER olarak bulunmamız, müşterilerimize güven veriyor. Çok kısa sürelerde destek olabiliyoruz, bu da makina kullanımını en üst seviyeye çıkartıyor.    

Satış sonrası ne gibi hizmet ve destekler sunuyorsunuz ülkemizde? Bunu ne yetkinlikte bir kadro ile gerçekleştiriyorsunuz?

Satıştan sonra bütün adımlarda müşterimizin yanında oluyoruz ve her türlü desteği sunuyoruz. İlk başta makinanın kurulacağı yerin uygun şekle getirilmesinden başlayarak, nakliyede, gümrüklemede, makina kurulumunda, ön ve final kabulde ve eğitimlerde yardımcı oluyoruz. Junker Türkiye olarak ekibimizle teknik servis, uzaktan destek, yedek parça tedariği ve makina ile alakalı kullanım eğitimi, bakım ekibi eğitimi, programlama eğitimi ve üretim desteği veriyoruz. Erwin Junker’in Türkiye şubesi olduğumuz için desteğimiz daha verimli oluyor. Müşterilerimizle sıkı ilişkilerimizden dolayı Junker’in Türkiye’de olmasından müşterilerimiz de çok memnun ve bu da müşteri memnuniyetinin daha yüksek seviyeye çıkmasını sağlıyor.         

Tezgahlarınızın uzaktan bakım ve erişim özellikleri var mı? Varsa bu özellikler bakım ve serviste ne gibi avantajlar sağlıyor? 

Tabi ki uzaktan bakım ve erişim özeliği vardır. Junker’den yazılım destekli önleyici Bakım Yardımı - ile artan verimlilik sunuyoruz. Online yardım sistemi ile makinada yaklaşan bir bakım veya onarım işleminin izlenmesi mümkündür. Ek olarak, tüm veriler serbestçe seçilebilen kayıt aralıklarında değerlendirilebilir ve hakkında bilgi verir. Junker makinası, yaklaşan onarım işlemlerini bildirir ve güvenilir planlama sağlar. Yeni protokol yöneticisi ile sonuçların sürekli partner4JU ile dijitalleşme olanakları sayesinde sektör öncüsü makinaların ve sistemlerin dijitalleşmesini tam olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre uyarlayabilir. Müşteri verilerinin güvenliği bizim için çok değerli ve önemli. Servis sorunları ortaya çıktığında, Junker uzmanları, müşteri ağının dışındaki güvenli bir tünel aracılığıyla doğrudan makinaya bağlanabilir. Junker uzmanları verileri hızla analiz eder ve gerekli tüm önlemleri güvenilir bir şekilde alır.

Yeni dönemde odaklandığınız hedef sektörler var mı? Sektörlerin ihtiyaçlarından ve bu ihtiyaca cevap vermek için gerçekleştirdiğiniz çalışmalardan bahsedebilir misiniz? 

ROTOR üretimi, rotor çiftlerinin uygulama alanları, hava ve gaz kompresörleri, genleştiriciler, vakum ve sıvı pompalarında bulunabilir. Bu karmaşık geometrilerini taşlamak için özel üretim JUMAT 6L 40-30 makinamız çıktı. Ön imalatı yapılmış veya dökülmüş rotor çiftleri için ayrı işleme adımlarını tek bir makinada birleştirdik ve tek bağlamada işleyebiliyoruz. Ve JUTWIST 2000 makinamızla sonsuz vida üretimine ağırlık verdik. JUTWIST 2000 sonsuz vidaları yüksek kalitede ve çok kısa sürelerde üretir. JUTWIST‘le sunduğumuz avantajlar; düşük takım maliyeti, yüksek uygulama oranları, uzun takım ömrü, çok çeşitli iş parçası için sürdürülebilir esneklik, çoklu ağız başlangıcı, değişken eğim açısı ve güçlü imalat olarak özetlenebilir.