Türkiye’nin atıştırmalık sektöründeki önde gelen şirketlerinden Şölen, Ar-Ge çalışmalarıyla Patent Effect tarafından hazırlanan rapor kapsamında açıklanan listede çikolata, şekerleme ve unlu mamuller kategorisinde patent şampiyonu oldu.

2020'DE 29 ADET BAŞVURU GERÇEKLEŞTİRDİ

Gerçekleştirdiği araştırma geliştirme çalışmaları ve yatırımlarıyla dikkat çeken Şölen, inovatif ve fark yaratan ürünleriyle Patent Effect tarafından hazırlanan "Türkiye’nin Patent Raporu 2020" kapsamında açıklanan "Patent Şampiyonu Firmalar" listesine 6’ıncı sıradan girerken, çikolata, şekerleme ve unlu mamuller kategorisinde şampiyonluk kazandı.

Şirket böylece, 2020 yılında gerçekleştirdiği 29 adet patent başvurusuyla, Türkiye’den farklı sektörlerden en fazla başvuruda bulunan ilk 10 firmanın açıklandığı listede önemli bir başarı elde etmiş oldu.

SEKTÖRÜNDE EN FAZLA KAYNAK AYIRAN FİRMALARDAN

Şölen, Türkiye gıda sektöründe tek tüzel kişilikte ve 2 farklı lokasyonda Ar-Ge merkezine sahip ilk kuruluş ve kendi sektöründe araştırma geliştirme faaliyetlerine en fazla kaynak ayıran firmalardan biri olarak dikkati çekiyor.

Firmanın biri belgeyle bağlanan 5 adet faydalı model başvurusu, 13 uluslararası, 4 Avrupa ve 20 ulusal patent başvurusu bulunuyor.