İçecek sektöründe "hijyenik üretim" esastır. Kaynakların etkin şekilde kullanılması ve proseste kullanılan komponentlerin bu öncelik esasına göre seçilmesi gerekmektedir. Akışkanın tesisattan hijyenik şekilde ayrılması büyük öneme sahiptir. Hijyenik üretim proseslerinden olmazsa olmazları hijyenik vanalar, aktüatörler, debimetreler, akış ölçerler birbiriyle uyum içinde ve sorunsuz çalışmalıdırlar. Pompalar, vanalar, kontrol ekipmanları, üretim hatları genelindeki temel ekipmanlardır ve hammaddeden en iyi şekilde yararlanmaya katkı sağlar. Doğru ölçüm ve kontrol ekipmanlarıyla tek seferde verimliliği arttır­mak, üretim sistemlerinin önceliği olmalıdır.

SMS-TORK, AR&GE alt yapısı ile ürettiği, paslanmaz çelik boru sistemlerinde kullanılabilen TORK-KV 813 Serisi Paslanmaz Kelebek Hijyenik Vana ve Paslanmaz Çelik Küresel ve Kelebek Vana kontrolünde kullanılan TORK-HRA Serisi Gıda Aktüatör ürünleri ile yine kendi ürettiği kontrol ekipmanlarıyla gıda sektörüne de hizmet vermektedir. 
Bunun dışında ölçü kontrol ürünleri grubunda sektörde haklı olarak yer edinmiş uluslararası firma işbirlikleriyle, know-how iletişimini geliştirerek geniş ürün yelpazesiyle çalışmalarını sürdürmektedir.

TORK-KV 813 Serisi Paslanmaz Kelebek Hijyenik Vana 

TORK-HRA Serisi Gıda Aktüatör: 

Teknik Bilgi:
•    Maks. Hava Basıncı: 700 kPa (7 bar)Z
•    Min. Hava Basıncı NK ve NA 400 kPa (4 bar)
•    Sıcaklık Aralığı: - 20 ile 80 C arası
•    Piston: Kestamid
•    Sızdırmazlık Elemanları: Nitril (NBR)
•    Hava Tüketimi (litre-saf hava) - 085 mm: 0.24 x p (bar)
•    Aktüatör gövdesi: Paslanmaz çelik AISI 316 L istek üzerine 304

TORK HTK35 Akış Şalteri: 

Akışkan ortamlarda sıcaklık ölçmek ve görüntülemek için kullanılan kompakt yapıdaki HTK35 robust sıcaklık transmitteri, gıda endüstrisi için tasarlanmıştır. Küçük ve kompakt yapısın­dan dolayı çok küçük borularda bile çalışma imkanı sağlar. Tek bir materyal çalışma ortamına temas eder. Döner ve çıkarılabilir halka ile parametreler programlanabilir. Arkadan aydınlatmalı LCD ekran gün ışığında ve karanlıkta okunabilir.

TORK - GTL 260/260M, GTL 280/280M Sıcaklık Probu: 

Hijyenik dizayn ve kolay temizlenme özelliğine sahip GTL 260/ 260M, GTL 280/280M sıcaklık probları basınçlı borularda sıcaklık ölçmek ya da viskoz akışları izlemek için uygundur. Boru ve tanklarda sıcaklık görüntüleme, CiP-/ SIP proseslerini görüntüleme, buharlı ve basınçlı borulardaki sıcaklık ölçümü için kullanıma uygundur.

Sensörün tamamı paslanmaz çeliktendir. Problar, proses kesin­tiye uğramadan demonte edilebilir. Problar, transmitterden bağımsız farklı elektrik bağlantıları için uygulanabilir.

Sertifika : FDA
Ölçme Aralığı : -40,0 .. +200,0 °C
Bağlantı Ölçüsü : G 1/2" standart proses bağlantısı ya da rakora kaynaklanabilir
Prob Kafa Çapı : 18 mm
Doğruluk : Class A, Class AA
CIP-/SIP Sıcaklığı : 140 °C < 30 min.
Ortam Sıcaklığı : -40.0 .. +80.0 °C
Max. Çalışma Basıncı : 10 bar
Güç Kaynağı : 10 .. 30 V DC
Çıkış : Analog, 4 ... 20 mA , 2-wire
Ölçüm Rezistansı : Pt100
Koruma Sınıfı : IP67/ IP69K

https://www.smstork.com/