Kablosuz fieldbus ünitesi olan EX600-W serisi elektrik gürültüsünden etkilenmeyen, zorlu endüstriyel ortamlarda bile güvenli olarak çalışıyor. EX600-W, endüstriyel, bilimsel ve tıbbi tesisler için yüksek frekanslı bir kullanım alanı sunuyor. Ayrıca fabrika içerisinde elektrik gürültüsünden etkilenmiyor. Bu özelliğiyle de otomotiv üretimi gibi zorlu ortamlarda hem kolaylık hem de güvenlik ortamı sağlıyor. Frekans atlatma tekniklerinin kullanılması ve iletişimin güvenilir olması sayesinde bağlantı güvenliğini üst seviyeye çıkarıyor. 

SMC’NİN SON YENİLİĞİ 

SMC’nin son yeniliği olan EX600-W, ana operatörler tarafından dijital ve analog sinyallerinin kontrol edilebiliyor. Ayrıca pnömatik ürünleri yönetebilen fieldbus sistemi sunuyuor. 1 ana modül altında 127 kablosuz alt modüle kadar kontrol imkanı sağlıyor ve ayrıca toplamda 1280 dijital giriş ve 1280 dijital çıkış sinyalini destekliyor. PLC’den bağımsız kendine ait diagnostik fonksiyonları bulunuyor. Ürünün teknik özellikleri arasında; açık devre uyarısı, kısa devre tespiti ve otomatik arıza tanımlama gibi fonksiyonlar yer alıyor. En önemlisi de sayaç fonksiyonu ile tüm sensör, valf ve piston grubunun ömür durumunu otomatik olarak takip ediyor.

Sistemde kablo ve konektörlerin sayısında ciddi bir azalma olduğu görülüyor. Bu sayede de kurulum, devreye alma, bakım süreleri gibi aşamalar da en aza iniyor. Ayrıca performans ve üretkenlik seviyesi de artıyor. Kabloların sistemde olmaması da kablo konnektör maliyetlerinin en aza inmesini sağlıyor. 

Yenilikçi kablosuz haberleşme sistemi EX600-W ile ilgili açıklama yapan SMC yetkilisi, tüketicilerin bugün ve yarının iletişim ihtiyacını karşılamak amacıyla çalıştıklarını ve üst düzeyde kablosuz bir çözüm sunduklarını belirtiyor. Konuşmasına ise şu sözlerle devam ediyor: “Biz yenilikçi bir iletişim ürünü hazırlayarak EX600-W’i sektöre sunduk. Pnömatik ve kablosuz endüstriyel haberleşme teknolojisini harmanlayarak üst düzey bir ürünü hayata geçirdik. Yenilikçi bir firma olma vizyonumuz ile çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.