Akıllı takip teknolojisi sayesinde arabanızı, telefonunuzu hatta ev anahtarlarınızı bulmak günümüzde artık çok basit. Sürekli bildirim veren akıllı cihazlar sayesinde artık rahatça kendinize vakit ayırabiliyorsunuz. Çünkü her şeyden hemen haberdar olabiliyorsunuz. SMC ürün portföyüne eklenen en güncel ürünler, aynı bu şekilde sürekli bildirim sağlama teknolojisine sahip. Artık çok küçük bir sensör ve otomatik anahtar ile görüntülemek ve ölçmek mümkün... Uygulamalar, aslında ihtiyaçlar kadar çeşitlidir. SMC de müşterileri ile uzun yıllardır süre gelen uygulama uzmanlığını paylaşıyor. 

BUGÜNÜN KUTSAL HAZİNESİ

Üretim performansını iyileştirmek, daha otomatik operasyonları ve veri analizlerini kullanmak amacıyla akıllı üretim (SM) bugünün kutsal hazinesidir. Bu teknoloji odaklı yaklaşım, üretim sürecini izlemek için internet bağlantılı makinaları kullanan akıllı makina bileşenlerinin gelişimini izlemektedir. SMC IO-Link sensörleri, IO-Link master ve IO Link aktüatörleri, üretkenliği geliştirmeye ve maliyetleri azaltmaya yardımcı olabilecek SMC akıllı ürünlerinden sadece birkaçı. Sensörler ve aktüatörler daha akıllı oluyorlar ama...

IO-LİNK NEDİR?  

IO-Link (IEC 61131-9), IO-Link'i destekleyen ve bir master'a bağlanan sensörler ve cihazlardan gelen çift yönlü veri alışverişi olan açık standart bir seri iletişim protokolüdür. IO-Link yöneticisi bu verileri çeşitli ağlar, fieldbus'lar veya arka paneller üzerinden aktarabilir ve verileri anında harekete geçirebilir veya endüstriyel bilgi sistemi (PLC, HMI, vb.) aracılığıyla uzun vadeli analiz yapabilir. Her IO-Link aygıtında, cihaz özelliklerini tanımlayan bir IODD (IO Device Description) dosyası bulunur.

BUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?

IO-Link farklı bir haberleşme ağı değildir. IO-Link Master ve uyumlu bir saha aygıtı arasında noktadan noktaya iletişimdir. IO-Link açık bir standart olduğu için, her zaman ana bir haberleşme protokolüne veya otomasyon sistemi entegrasyonu için harici cihazlara ihtiyaç vardır.