Şişecam, Avrupa'daki ilk cam ambalaj tesisi olma özelliğine sahip tesisin temel atma törenini gerçekleştirdi. Macaristan’ın Kaposvar kentinde hayata geçirdiği tesis yatırımı, firmanın kaliteli cam ambalaj ürünlerini Avrupa pazarı ile daha kolay buluşmasına imkan verecek.

"ÜRETİM AYAK İZİMİZİ GENİŞLETMEK ADINA BÜYÜK BİR FIRSAT"

Temel atma törenine, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Péter Szijjártó, Kaposvar Milletvekili Attila Gelencsé, Kaposvar Belediye Başkanı Károly Szita, Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kırman ve Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici katılım sağladı.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kırman, törende yaptığı konuşmada Şişecam’ın uluslararası satışlarının büyük bir bölümünü Avrupa pazarına gerçekleştirdiğini, firmanın tüm ekosistemi için değer yaratmayı önemli önceliklerinden biri olarak kabul ettiğini ifade etti. 

Avrupa pazarının küresel cam ambalaj pazarının dörtte birini oluşturduğunu ve sektörün hızlı gelişiminin yanı sıra şirketlerinin mevcut üretim ayak izini genişletmesi adına önemli fırsatlar taşıdığını aktaran Prof. Dr. Kırman, Macaristan'daki pozitif tecrübelerinin, söz konusu yatırımlarını planlarken ülkeyi ilk sıraya almalarında etkili olduğunun altını çizdi.

ROYAL EV ALETLERİNDE 2024 OTOMASYON YILI ROYAL EV ALETLERİNDE 2024 OTOMASYON YILI

"HEDEFİMİZ, BÖLGEYİ KALKINDIRMAK VE VARLIĞIMIZI PEKİŞTİRMEK"

Prof. Dr. Kırman, cam ambalaj alanında 4 ülkede toplam 10 fabrika ve yıllık 2,6 milyon ton üretim kapasitesiyle faaliyetlerine devam eden şirketlerinin yenilikçi ürünlerini 150’nin üzerinde ülkede müşterileriyle buluştururken, tüm ekosistemi için değer yaratarak büyüdüğünü ve sürdürülebilir büyüme stratejisine entegre olarak gelişmeyi sürdürdüklerini ifade etti.

Alanında firmalarını daha da kuvvetlendirecek Macaristan yatırımlarıyla birlikte Kaposvar şehrine devamlı yatırım gerçekleştirerek gerek bölgenin kalkınmasına gerekse Avrupa cam ambalaj pazarındaki varlıklarını pekiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Kırman, kaliteli ve katma değeri yüksek cam ambalaj ürünleriyle pek çok farklı sektöre girdi sağlayacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Kırman, faaliyet gösterdikleri pazarlarda tüm ekosistem için ekonomik değer oluşturmanın yanı sıra faaliyetleri esnasında ham maddeden nihai ürüne kadarki tüm süreçte, tüm değer zincirini kapsayan sürdürülebilirlik stratejisine uyumlu olmayı oldukça önemsediklerini ve yeni tesislerinde de bu çerçevede çalışmalar planladıklarını vurguladı.

"255 MİLYON AVRO YATIRIMLA HAYATA GEÇECEK"

Törende konuşma yapan Şişecam Genel Müdürü Elverici ise, söz konusu yatırımlarının firmalarının değer oluşturan sürdürülebilir büyüme vizyonunun bir parçası olduğunu, şirketlerinin kalıcı yatırımlarla ekosistemini destekleyerek büyüdüğünü, riskleri doğru yöneterek ve iyi yatırım fırsatlarını değerlendirerek gelişmeyi sürdürdüğünü dile getirdi.

Tesiste çarkların 2023 yılında dönmeye başlamasını, 2025 yılında da tam kapasiteyle faaliyet göstermesini hedeflediklerini aktaran Elverici, tamamlandığında senelik 330 bin tonluk üretim kapasitesine sahip olacağını belirtti.

Elverici, 255 milyon avro yatırımla kurulacak tesisin firmalarının kaliteli cam ambalaj ürünlerini Avrupa pazarı ile daha kolay buluşturmaya olanak sağlayacağını, ülkenin yanında geniş bir coğrafyada dış pazarın taleplerini karşılayacağını kaydetti.

İstihdam konusuna da değinen Elverici, "330 çalışanın üzerinde doğrudan istihdam oluşturacağım yeni tesisimizin devreye girmesiyle beraber Şişecam’ın Macaristan’daki toplam istihdamı 650’ye, alt yapımcı şirketlerle birlikte istihdamı desteklenen kişi sayısı da yaklaşık bin olacaktır. Operasyonlarımızın bölgede yaratacağı ticaret hacmi, cam ambalaj değer zinciri boyunca birçok sektörün gelişmesini de mümkün kılacaktır." dedi. (AA)