Kayseri Serbest Bölge’de tamboy ve ankastre fırın, davlumbaz, ocak ve soğutucu ürünlerini üreten Simfer, üretim tesisi için 60 milyon dolar yatırım gerçekleştirdi. Simfer Yöneticisi Mustafa Ustaoğlu, yatırımın detaylarını anlattı. 

“YELPAZEMİZE YENİ ÜRÜNLER EKLEDİK”  

Kayseri’de bulunan fabrikası için gerçekleştirdikleri yatırımın detaylarını anlatan Simfer Yöneticisi Mustafa Ustaoğlu, “Bu yatırım ile hem tesisimizin üretim kapasitesini artırdık hem de ürün gamımıza dondurucu ve soğutucu modellerini dahil ettik. Faaliyet gösterdiğimiz alanın yanında yer alan 200 bin metrekare arsanın alımını tamamladık. Şimdi ise 400 bin metrekare alanı üretim üssümüz haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

SATIŞ HEDEFİ 2,5 MİLYAR TL 

Gerçekleştirdikleri yatırımın neticesinde hedefledikleri satış planlarını anlatan Ustaoğlu Kardeşler,  2020 yılını 1.5 Milyar Türk Lirası satış hacmi ile tamamlamayı öngörüyor. 2021 yılı için belirlediği satış hedefini ise 2,5 Milyar TL olarak belirlediklerini açıkladı. Yurt içi ve yurt dışı satış organizasyonlarını ayrı ayrı kategorize edip, yönetsel iş paylaşım modellemesini benimseyen Ustaoğlu kardeşlerden Mustafa Ustaoğlu, yurt içi pazar, İbrahim Ustaoğlu ise yurt dışı satış ve pazarlama misyonlarını sürdürmektedir. Grup, ihracat seviyelerini her geçen gün artırarak kurgusal sistemlerinin başarısını ortaya koymuştur.

“10 YILDA 100 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPTIK” 

Yeni dönem yatırım hedefleri hakkında bilgi veren Mustafa Ustaoğlu, “Grubumuz son 10 yıl içerisinde 100 milyon dolar üzerinde faaliyete yönelik yatırım gerçekleştirdi. Bu yatırımların en önemlisi ise Kayseri Serbest Bölge’de tamboy ve ankastre fırınlar ile davlumbaz, ocak ve soğutucu grubu ürünlerin imalatını gerçekleştirerek faaliyetlerini devam ettiren tesisimizin yaklaşık 60 milyon dolar yatırım bütçesine sahipti. Bu tesisimiz ile hem kapasitemizi artırdık hem de yelpazemize dondurucu ve soğutucu grubu ürünleri dahil ettik. Yönetim olarak aldığımız karar doğrultusunda kapasite kullanım oranlarımız hedeflediğimiz seviyelere geldiğinde yeni yatırımları gündeme alıyoruz. Ancak, mevcut adetsel artışlarımızı da düşündük ve faaliyet gösterdiğimiz alanın bitişik parselinde bulunan 200 bin metrekare arsanın alımını tamamladık. Orta vadeli planlamalarda 400 bin metrekare alan üzerine kurulu bir üretim üssü haline getirmeyi hedefliyoruz. Süreç içerisinde birçok ortak iş fikri oluşturuldu, talepler geldi.  Hedeflediğimiz optimizasyonu gerçekleştirdikten sonra fikirleri ve gidişatı değerlendireceğiz” dedi.