Sürekli artarak bireyselleşen müşteri isteklerine odaklanacaklarını vurgulayan Silverline Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fuat Ağar, tüm üretim zincirini içine alan süreçleri otomasyona uygun hale getirmeyi hedeflediklerini açıkladı. 

SILVERLINE'IN OTOMASYON PARTNERİNDEN BEKLENTİLERİ NELER?

Otomasyon çalışmalarının tasarım sürecinden imalat aşamasına kadar geçen tüm süreçleri alanında yetkin, süreçleri geliştiren, sistematik ve eleştirel düşünen, müşteriyi dinleyen, gelişim ve başarı odaklılığına sahip deneyimli mühendislerimiz tarafından gerçekleştiriliyor. Özellikle ilk bakışta seri üretimde manuel olarak kullandığımız tüm makina ve ekipmanlarımızı otomasyona dönüştürmekteyiz.

SILVERLINE MAKİNA PARKURUNDA ÇÖZÜM ORTAKLARININ YERLİLİK DURUMU NEDİR? 

Kritik proseslerimizin haricinde üretim proseslerinde kullandığımız makina parkurunun tamamı yerlidir. Sadece lazer kesim, lazer kaynak, elektrostatik toz boya ve plastik enjeksiyon proseslerimizde yabancı menşeili makinaları kullanmaktayız. Beyaz eşyadan savunma ve havacılığa, tüm sanayi sektörlerinde makine üretim sanayisinde yüksek teknoloji üretimi artmakta, böylelikle yan sanayi ağının gelişmesi sağlanmakta olup, nitelikli personele yönelik yeni istihdam alanlarının da oluştuğunu yakından takip ediyoruz. Makina sektörünün gelişimiyle birlikte özellikle bizim de içinde bulunduğumuz beyaz eşya sektörü başta olmak üzere tüm sanayi sektörlerindeki dışa bağımlılığın ve dış ticaret açığının azalacağını düşünüyoruz. Bu sebeple de teknoloji transferlerindeki ilk düşüncemiz yerli üretim olmaktadır. Yatırım teknik fizibilitelerinde de yerli üretim tercihinin katkısını ayrıca değerlendirmeye alıyoruz.

SILVERLINE, OTOMASYON İLE IT'NİN ENTEGRASYONUNU NASIL SAĞLIYOR?

ERP sistemimiz ile otomasyon arasında MES sistemimiz var. PLC’lerden toplanan sinyallerin yorumlanması ve üst sistemlere iletilmesini MES sistemimiz sağlıyor. 

ŞİRKETİN DİJİTALLEŞME VE SANAYİNİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ VİZYONUNUZ NEDİR? 

Son 1 yıl içinde başlatılan dönüşüm seferberliğinde en önemli başlıklardan bir tanesi Endüstri 4.0’dır. Silverline’ın büyük güçlerinden bir tanesi IT alt yapısıdır.2018 yılı içerisinde SAP’ın bir üst versiyonu olan HANA’ya geçildi. Bu güçlü alt yapıyı Endüstri 4.0’a uygun olarak uyarlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. “Dijital donanımların yeteneklerinden faydalanarak şirket stratejilerine uyumlu yalın, ölçeklenebilir ve güncel dijital alt yapılar kurmak adına proje bazlı ekipler kuracak ve operasyonel süreçlerinde yalınlık, verim, izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik elde etmek adına bu ürünleri faaliyet alanlarında kullanmak”  denebilir.

BU ALANDAKİ PİLOT UYGULAMALARINIZ NELERDİR?

Pilot uygulama olacak ürünlerde kullanılan kritik kompanentlerin izlenebilirliği ve özellikle Avrupa Birliği bünyesinde, teşvik projelerinden Horizon 2020 Inclusive Projesi örnek gösterilebilir.