Ankastre sektöründe faaliyetlerini yürüten Silverline Ev Gereçleri A.Ş., üretim tesisinde ve yönetim kadrosunda 376 kadın istihdam sağlıyor. Firma bilhassa Amasya bölgesinde kadın işgücü oranının arttırılmasında bayraktarlık yapıyor.

"EŞİTLİKÇİ BAKIŞ AÇIMIZI KORUMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUZ"

Silverline Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mustafa Laçin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ekonominin güç kazanmasında kadın istihdamının önemine dikkat çekti. Laçin, bin 350 kişilil iş güçleriyle ortalama 2,4 milyon adet üretim yaptıklarını, geçtiğimiz yıl yurt içinde elde ettikleri pazar payı ile sektörün en fazla büyüyen marka unvanını aldıklarını, dış satımda ise dolar bazında yüzde 50 büyüme ile bugüne kadarki en yüksek ihracat rakamına ulaşarak 57 milyon dolar ciro elde ettiklerini söyledi.

Marka olarak kazandıkları söz konusu başarılarda kadın çalışanlarının büyük pay sahibi olduğunu vurgulayan Laçin, hane gelirinin ve refah düzeyinin artırılması açısından sanayide ve üretimde kadınların işgücüne katılması gerekliliğini dile getirdi.

TEZMAKSAN'IN CUBEBOX İHRACATI 36 ÜLKEYE ULAŞTI TEZMAKSAN'IN CUBEBOX İHRACATI 36 ÜLKEYE ULAŞTI

Tek başına kadın istihdamının yeterli olmadığını yanı sıra kadın çalışanların mental olarak rahat edebilecekleri çalışma ortamları oluşturmak için çalıştıklarını kaydeden Laçin, "İşe alım, terfilerde ve tüm insan kaynakları politikalarımızda ise eşitlikçi bakış açımızı her zaman korumaya özen gösteriyoruz." şeklinde konuştu.

NE TÜR ÇALIŞMALAR YAPIYOR? NELER SUNUYOR?

Firma, kadın çalışanlarının çalışma şartlarını daha da iyileştirmek adına Kadınlar Günü, Anneler Günü gibi özel günlerde etkinlikler organize ediyor, motivasyonlarının artırılması için çeşitli projeler hayata geçiriyor.

Türkiye'nin önde gelen hastaneleriyle iş birliği gerçekleştiren firma, belirli dönemlerde seminerler düzenliyor, meme kanseri gibi bazı sağlık kontrollerini yaptırıyor. Çocuklu kadın çalışanlarına, çocuklarını Merzifon’daki kreşlere ücretsiz olarak gönderme olanağı veriyor.

Ayrıca İŞKUR iş birliğiyle, bölgede kadın istihdamının artırılması ve kadınların iş hayatına katılması amacıyla “İşbaşı Eğitim Programları” düzenleyerek birtakım mesleki eğitimler sunuyor.