Plastik ve kauçuk endüstrisi, başta ambalaj sektörü olmak üzere özellikle otomotiv, elektronik ve beyaz eşya sanayisinin ile birlikte gelişiyor. Endüstrinin ihtiyaçlarına göre enjeksiyon kalıplama makinaları, ekstrüderler, film ve köpükleme sistemleri ile termoform makinaları gibi çeşitli üretim prosesleri ve makinalar bu alanda hizmet verirken; granüller, sıvılar ve yarı işlenmiş ürünler, farklı ve otomatik proseslerde işleniyor. Plastik ve kauçuk üretim prosesleri tamamlanıp üretim bittiğinde ise kalite ve güvenlik gibi verimliliğe de önemli derecede ihtiyaç duyuluyor. SICK, endüstri ve sensör alanındaki uzmanlığı ile bu ihtiyaçları karşılamak adına büyük adımlar adıyor.

ALGILAMA VE ÖLÇMEDE ÜSTÜN YETENEK

Seri üretim ile imal edilen ürünler, üretim süreçlerinde otomasyona ihtiyaç duyar. Ayrıca, çeşitlenen ürün modellerinin kısa değişim zamanına, kolay operasyona ve minimum duruş süresine olan ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. SICK tarafından geliştirilen modern ve akıllı sensörler, otomatik öğrenme ile ayarları kaydeder. Üstün algılama yeteneğine sergileyen ürünleriyle SICK, endüstriye önemli katkılarda bulunuyor.

ERİŞİM VE ALAN KONTROLÜNDE UZMANLIK

Güvenli makinalar, yüksek verimliliği garanti ederken; SICK, güvenlik çözümleri için yüksek entegrasyon ve danışmanlık, hizmete alma, eğitim alanındaki en geniş portföyü kullanıcılarına sunuyor. 

DENETİM VE DOĞRULAMA İLE YÜKSEK KALİTE

Kalite kontrol uygulamaları için en uygun çözümleri sunuyor: enjeksiyon kalıplama makinasında parçaların kontrolü için fiber optik sensörler, ekstrüzyon profilin hassas ölçümü için yer değiştirme sensörleri, hat içi kalite kontrolü için görüntü işleme kamera sensörleri ile en yüksek kalitede testler için akıllı kamera sistemleri başlıca çözümler arasında. Bu çözümlerle istenilen yüksek kalite seviyesine ulaşılması garanti ediliyor.

VERİ YÖNETİMİ VE TANIMLAMA

SICK, kauçuk ve plastik endüstrisi için başarısızlık durumunda işlemlerin hızlı bir şekilde yedeklenmesinin yanında kolay entegrasyon, yüksek dayanıklılık ve yüksek okuma oranları özellikleri ile ideal endüstriyel okuma sistemlerini sunuyor.